...
Po co pytasz? jasno widać, że decyzję już podjąłeś. Kup APS dla ciebie mogą sie okazać strzałem w 10!...
Jak masz gadać takie głupoty to nie pisz wcale.
...
Po co pytasz? jasno widać, że decyzję już podjąłeś. Kup APS dla ciebie mogą sie okazać strzałem w 10!...
Jak masz gadać takie głupoty to nie pisz wcale.
Ale cóż to za bezsensowne porównanie? P33A to trójdrożny głośnik centralny z podwójnym wooferem 7" za 1,5k$, a Aeon to monitor dwudrożny z jednym 8" wooferem za 2,4kzł za sztukę (połowa ceny P33A).
Nie ta cena, nie to pasmo, nie ten typ głośnika, nie to zastosowanie....
...................................................................................
MB z całym szacunkiem, czy ja gdzieś wspominałęm że zwracałem uwagę na cenę? W tamtych czasach mogłem mieć parę P33A za 6600zł nówki w kraju! Porównując głośniki podstawowym kryterium powinna być przydatność w robocie. O czym ty bredzisz z tymi wielkosciami woofera, znowu się naczytałeś jakiś pierdół? Spal książki już nigdy nic nie czytaj, teoria już i tak dość ci namieszała w głowie. Teraz tylko praktyka. Siądz sobie w swojej ukochanej reżyserce, odpal Aeony, Krk VXT8, A7, A8X, Dynaudio BM15 lub Proac 100 S z jakąś pożądną końcówką( krell lub bryston ). Z tego wyciągaj wnioski. Aeon i bass...dobre. Czytaj ile ludzi chce dokupić suba do tych skrzyń. Teoretycznie bez sensu...co? Aeon to więcej dmucha z tych bassfeflexów i niż generuje basu. Widzę, że ludzie nie chcą zachodzić za skórę polskim producentom.
MB dyskusja z tobą nie ma sensu. Masz dużo większą wiedzę. Mi Aeony się nie sprawdziły, ale to nie oznacza, że to są złe monitory! A7 bardzo mi się podobały, grały bez kompleku i specjalnie nie przeszkadzał mały woofer.
...a ja od dawna i sie nie martwie :)...
masz rację, nie ma aż tak drastycznej różnicy :)