...
Nie zaczynałbym wątku, gdyby słuchawki z UK miałyby mnie kosztować 436 zł. One kosztują 78 funtów z podatkiem, czyli 333 zł, a kurierem jest kolega wracający za kilka tygodni do Polski. Czy licząc nawet 450 zł, choć nie znalazłem takiej ceny w Polsce nawet bez przesyłki, to i tak w kieszeni zostaje 120 zł. Proszę zauważyć, że to nie jest mało w porównaniu do ceny słuchawek (taniej o 38%), nawet z gwarancją tylko w UK. Argument o sprzęcie za kilka tysięcy i oszczędności 120 zł nie pasuje tutaj! Każdy z nas liczy pieniądze, inaczej byśmy robili zakupy w pierwszym, "lepsiejszym" sklepie.
...
One kosztują z ich podatkiem (15%) i licząc piątkowym kursem średnim 344 pln. No dobra nie będę się czepiał głupot, żarcik taki. Jeśli nie chcesz na nie faktury, to ok. Nawet się opłaca (chociaż cholera wie ile będzie się czekało na naprawę gdyby się coś stało). Jeśli będziesz chciał fakturę, to doliczą polski VAT. Wtedy znów cena inna.
Gdy powyżej wspomniałem o sprzęcie za kilka tysięcy, to nie był argument tylko przytoczyłem przykład, iż łatwo się przejechać licząc kursem średnim.
Ja osobiście też liczę pieniądze, ale wolę mieć pewność iż jak coś zakupię, to mam pełny support i gwarancję u nas. U mnie to jest pewien sposób myślenia - nie chcę wszystkiego jak najszybciej, najtaniej i najlepiej, bo nie raz się przejechałem. Staram się tylko dobrze doradzić.
Pozdrawiam!