Witam,
Zrobiłem utwór dyskotekowy w tempie 130 bpm. Mam jednak wątpliwości czy nie jest to zbyt wolno. Jaki jest według Was optymalny przedział temp dla tego typu muzy?
Dziękuję i pozdrawiam
Ile bpm?
- tomsfactory
Re: Ile bpm?
...Witam,
Zrobiłem utwór dyskotekowy w tempie 130 bpm. Mam jednak wątpliwości czy nie jest to zbyt wolno. Jaki jest według Was optymalny przedział temp dla tego typu muzy?
Dziękuję i pozdrawiam...
a jaka konwencja
Disco lata 60' czy ups ups nowedays?
Dziękuję i pozdrawiam...
a jaka konwencja
Disco lata 60' czy ups ups nowedays?
- przedwczoraj
......Witam,
Dziękuję i pozdrawiam...
a jaka konwencja
Disco lata 60' czy ups ups nowedays?...
Bardziej 60-70
Dziękuję i pozdrawiam...
a jaka konwencja
Disco lata 60' czy ups ups nowedays?...
Bardziej 60-70
Zrob tak zeby tobie sie podobalo.Jesli piszesz ze jest za wolne tempo to sprobuj sie nim pobawic a stwierdzisz jakie tempo bedzie optymalne!Jednak dobrze by bylo zebys nie przekroczyl 140 bpm bo po przekroczeniu tej granicy jesli nie masz odpowiedniego stylistycznie utworu to bedzie to brzmialo nie dobrze!Z reszta sam stwierdzisz tylko bierz po d uwage zmeczenie sluchu....
-->play your reason system<--
A co to prawdę mówiąc za różnica, oby utwór miał "kopa" i "żarł". Ja myślę że jak na disco to 130 w zupełności wystarczy.
Nie ma co
Z moich doświadczen wynika, że jeżeli robisz rytm nie połamany tzn. właśnie dyskotekowy - stopa na 4/4 itd - bez żadnych breaków- to 134 jest absolutną górną granic - przynajmniej dla mnie - wyżej robi się już męcząco odrobinę.
Producent muzyki elektronicznej - ekspermentalnej i innej. Autor kilku wtyczek VST.
Pamiętaj że do tego się tańczy, więc nie może być ani za szybko ani za wolno. po niżej 130 bym nie zchodził, ale powyżej 140 to juz sie robi ciężko. Pamiętaj też że w dyskotekach DJ dostosowuje zazwyczaj tempo wedle swoich upodobań, więc nie ma się co za bardzo przejmować, chyba że wydajesz legalnie płytę, czy robisz reklamówkę, to juz inna sprawa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.
...Z moich doświadczen wynika, że jeżeli robisz rytm nie połamany tzn. właśnie dyskotekowy - stopa na 4/4 itd - bez żadnych breaków- to 134 jest absolutną górną granic - przynajmniej dla mnie - wyżej robi się już męcząco odrobinę....
dance ma dobry przedział od 130 do 141 bpm - chociaż moim zdaniem to 130 bpm to trochę mało - 130 to dla mnie raczej clubowy house w stylu dj tonki - pozdro
dance ma dobry przedział od 130 do 141 bpm - chociaż moim zdaniem to 130 bpm to trochę mało - 130 to dla mnie raczej clubowy house w stylu dj tonki - pozdro
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)