Nagłośnienie dla Domu Kultury
A mi się bardzo podobają nowe paczki z Turbosounda.
Popatrzcie tylko:
http://www.prolightzachod.pl/katalog.php/id/382
Ceny będę mógł podać w środę, bo jestem na wyjeździe a cennik został w domu...
W każdym razie jest to bardzo sprawny sprzęcik, gra pięknym dźwiękiem.
Myślę, że nawet po słupku na stronę da dobry efekt, a po dwa słupki z napędem to będzie miód nawet w plenerku... Chociaż raczej nie zmieści się w 25 tysiącach.
W kilku miejscach w kraju w listopadzie i grudniu planowane są pokazy tego sprzętu, jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę na priva biawoj@idea.net.pl
Pozdrawiam!
Popatrzcie tylko:
http://www.prolightzachod.pl/katalog.php/id/382
Ceny będę mógł podać w środę, bo jestem na wyjeździe a cennik został w domu...
W każdym razie jest to bardzo sprawny sprzęcik, gra pięknym dźwiękiem.
Myślę, że nawet po słupku na stronę da dobry efekt, a po dwa słupki z napędem to będzie miód nawet w plenerku... Chociaż raczej nie zmieści się w 25 tysiącach.
W kilku miejscach w kraju w listopadzie i grudniu planowane są pokazy tego sprzętu, jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę na priva biawoj@idea.net.pl
Pozdrawiam!
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z
Re: Nagłośnienie dla Domu Kultury
...teatr Bagatela?
...
a teatr!

...
a teatr!

a co z modelem SRS1500?
Zapraszam na stronę dystrybutora:
Poza tym 1 kW aktywnej mocy to nie ten sam 1 kW przy układzie pasywnym. ***** - czyli?
Zapraszam na stronę dystrybutora:
Poza tym 1 kW aktywnej mocy to nie ten sam 1 kW przy układzie pasywnym. ***** - czyli?
sorki, nie miało być tego zapraszam.
Od lipca tego roku mam okazję pracować na sprzęcie JBL. 2x SF25(500W) i 1x MP418S(600W).Cena takiego słupka to ok 6800zł + końcówki CE 1000A i CE 2000A + zwrotnica np dbx 223XL.Komplet wychodzi na ok.23500 wg cennika POLSOUND. Praktycznie możnaby ceny wynegocjować i zamknąć się w okolicach 21000zł. Aha! W przypadku końcówek trzebaby jeszcze dokupić odpowiedniego rack'a i kable głośnikowe. Polecam telefon do firmy i rozmowę z p.Krzysztofem ds. sprzedaży. Można też zrezygnować z końcówek i zwrotnicy i zakupić aktywne subwoofery (MP418SP- sub + wbudowana końcówka Crown CE 2000 + zwrotnica + limiter: 8470zl).Kupisz dwa aktywne suby i problem końcówek z głowy. Na całość wydajesz zatem ok 21550zl minus rabat. Masz zatem na stronę 1100W. Ja pracuję na pasywnych subwooferach ponieważ miałem już końcówki, ale gdybym tylko mógł wybrałbym opcję z aktywnymi subami. Zyskujemy wtedy na limiterach i cenie. W przypadku opcji z końcówkami odradzam oszczędzanie na nich (mógłbyś przecież kupić Crowna z serii XLS).Powodzenia!
Zapomniałem dodać,że WARTO rozważyć prozycję kolegi odnośnie zakupu zestawów aktywnych MACKIE. Podejrzewam, że brzmienie tych zestawów MACKIE będzie podważać chęć zakupu JBL'a.Słyszałem osobiście jak grają SR1530.Nie słyszałem jednak ich w zestawieniu SWA 1501.
No dobra, sytuacja się klaruje, dzięki wielkie za odpowiedzi, czyli wybór albo mackie albo jbl, zestawy zbliżone cenowo(akurat te polecane :).
A co myślicie o Turbosound'ach?
Jeszcze kurczę pomyślałem sobie o światełkach.Spróbuję sam na razie poszukać a jak coś to zgłoszę się do was po pomoc.
A, i o co chodziło z tym innym 1kW przy aktywnych i pasywnych?
Jeszcze kurczę pomyślałem sobie o światełkach.Spróbuję sam na razie poszukać a jak coś to zgłoszę się do was po pomoc.
A, i o co chodziło z tym innym 1kW przy aktywnych i pasywnych?
Dytrybutor Turbosound w Polsce akurat jest jednym z wiodących dystrybutorów oświetlenia. Można więc załatwić "2 w 1".
Miałem napisać o cenach, proponowany przeze mnie zestaw wygląda mniej więcej tak:
TXD121 2 szt + TXD215 1szt na stronę (12"+1" 300W, 2x15" 600W)
Mamy więc 1200 RMS na stronę, za koszt 18.200zł.
Jako napęd Turbosound proponuje znakomite (choć mało u nas znane) końcówki MC2. Zestaw 2szt T2000 i procesora LMS-D4 kosztuje 20.800. Osobiście myślę, że jest jeszcze kilka tańszych rozwiązań do zaproponowania jako napęd.
Można też spróbować z innym zestawem paczek.
TXD151 + TXD118 (15"+1" i dół 18") na stronę będzie miało co prawda "tylko" 600W RMS na stronę, ale przy tych rozmiarach membran głośników i ich skuteczności, na pewno nie będą znacząco ustępować powyższemy zestawowi, no i końcówek do napędzenia nie trzeba już tak mocnych.
Dytrybutor Turbosound w Polsce akurat jest jednym z wiodących dystrybutorów oświetlenia. Można więc załatwić "2 w 1".
Miałem napisać o cenach, proponowany przeze mnie zestaw wygląda mniej więcej tak:
TXD121 2 szt + TXD215 1szt na stronę (12"+1" 300W, 2x15" 600W)
Mamy więc 1200 RMS na stronę, za koszt 18.200zł.
Jako napęd Turbosound proponuje znakomite (choć mało u nas znane) końcówki MC2. Zestaw 2szt T2000 i procesora LMS-D4 kosztuje 20.800. Osobiście myślę, że jest jeszcze kilka tańszych rozwiązań do zaproponowania jako napęd.
Można też spróbować z innym zestawem paczek.
TXD151 + TXD118 (15"+1" i dół 18") na stronę będzie miało co prawda "tylko" 600W RMS na stronę, ale przy tych rozmiarach membran głośników i ich skuteczności, na pewno nie będą znacząco ustępować powyższemy zestawowi, no i końcówek do napędzenia nie trzeba już tak mocnych.
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z
zapomniałem:
zestaw 2x TXD151 i 2xTXD118 będzie kosztować jakieś 12.100zł :)
zestaw 2x TXD151 i 2xTXD118 będzie kosztować jakieś 12.100zł :)
Widze ze pracujesz w takim samym miejscu, co ja
Ja mysle, ze lepszym wyjsciem jest kupno subow na 18". to obliczanie mocu full+ sub jest raczej malo logiczne. Kazdy z nas wie, ze zestaw ma tyle mocy ile jest jej "w dole". W przedszkolnych imprach zagrasz na samych fulach, a jak trzeba bedzie zrobic cos typu "pila tarczowa"? Nie wiadomo, czy ze swoim zestawem nie wyjdziesz kiedys na plener (czasy sa dziwne teraz), albo bedziesz chcial zarobic. Po co wynajmowac, jak masz swoje. Subbasy na 15" stanowczo odradzam. Raczej 2x18" na strone (i to po pewnym czasie robi sie malo :)...).
Nie zapomnij o limiterach w zwrotnicy, grubych kablach i rakach dla porzadku (jezeli kupujesz pasywny zestaw). A to w sumie da ze 3000lpln... Z drugiej strony: przenosiles kiedys aktywny sub? (2x18")Wiesz jak to wazy?
Polecam wizyte www.soundman.com.pl - o niebo lepsze od HB!
Darek

Ja mysle, ze lepszym wyjsciem jest kupno subow na 18". to obliczanie mocu full+ sub jest raczej malo logiczne. Kazdy z nas wie, ze zestaw ma tyle mocy ile jest jej "w dole". W przedszkolnych imprach zagrasz na samych fulach, a jak trzeba bedzie zrobic cos typu "pila tarczowa"? Nie wiadomo, czy ze swoim zestawem nie wyjdziesz kiedys na plener (czasy sa dziwne teraz), albo bedziesz chcial zarobic. Po co wynajmowac, jak masz swoje. Subbasy na 15" stanowczo odradzam. Raczej 2x18" na strone (i to po pewnym czasie robi sie malo :)...).
Nie zapomnij o limiterach w zwrotnicy, grubych kablach i rakach dla porzadku (jezeli kupujesz pasywny zestaw). A to w sumie da ze 3000lpln... Z drugiej strony: przenosiles kiedys aktywny sub? (2x18")Wiesz jak to wazy?

Polecam wizyte www.soundman.com.pl - o niebo lepsze od HB!
Darek