Użytkownicy M-Audio ProFire 2626 - opinie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio
Użytkownicy M-Audio ProFire 2626 - opinie

Post autor: OlimpRecordsStudio » wtorek 16 mar 2010, 08:44

Witam,

Chcę zakupić ten właśnie interfejs do laptopa (Intel M 1,73 1Gb Ram). Chciałbym zapytać użytkowników o opinie na temat tego sprzętu. Jako że w sklepie Thomann kosztuje 1860zł. to niezła propozycja za 26 kanałowy interfejs...

Wiem, że na portalu e-muzyk oraz w eis był test i wypadł pozytywnie dla M-Audio

Proszę jednak o opinie (funkcję "szukaj" znam)

Chyba że możecie coś polecić do 2000 z adatem i paroma wejściami analogowymi...

Pozdrawiam

Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

Awatar użytkownika
Vibra

Re: Użytkownicy M-Audio ProFire 2626 - opinie

Post autor: Vibra » wtorek 16 mar 2010, 09:42

Czołem

Posiadam tą kartę od lipca. Kupiłem ją w http://www.absolutemusic.co.uk/store/ wtedy karta + przelew i wysyłka do Polski kosztowało jakies 1750zl. Przesyłka szła dwa dni. Co do samej karty Przesiadłem się z edirola FA-66. Różnica w jakośći sygnału jest kosmiczna. Używam jej na Macbooku. Stery chodza jak trzeba. Nie mam takich zdarzeń jak w Edirolu, że rozłączało mi połączenie z kompem.Używam jej głównie do grania. Służy mi jako karta i mikser, wzmacniacz słuchawkowy. Za tą kasę rewelacja. 

Awatar użytkownika
lukashhh1

Post autor: lukashhh1 » wtorek 16 mar 2010, 10:23

...Czołem
Posiadam tą kartę od lipca. Kupiłem ją w http://www.absolutemusic.co.uk/store/ wtedy karta + przelew i wysyłka do Polski kosztowało jakies 1750zl. Przesyłka szła dwa dni. Co do samej karty Przesiadłem się z edirola FA-66. Różnica w jakośći sygnału jest kosmiczna. Używam jej na Macbooku. Stery chodza jak trzeba. Nie mam takich zdarzeń jak w Edirolu, że rozłączało mi połączenie z kompem.Używam jej głównie do grania. Służy mi jako karta i mikser, wzmacniacz słuchawkowy. Za tą kasę rewelacja. ...

Moim zdaniem FA-66 to jest o niebo lepiej niż jakis tam m-audio.
Sam mam FA-101 na FW i nigdy mi sie nie rozłączył z kompem, poza tym sterowniki sa bardzo stabilne, brzmienie bardzo neutralne i wierne, a chyba o to chodzi?
Polecam Ci model FA-101. 10 wejść i 10 wyjść, ADAT po światłowodzie, solidne wykonanie, zajmuje mało miejśca na biurku.
U mnie współpracuje z PCtem, latencja na poziomie 5 ms ( bez asio4all, z asio4all mozliwa mniejsza ), zero dropów i trzasków nawet przy dużych projektach.

Podstawa to dobrze skonfigurowany komp oraz wyłączenie wi-fi i obsługi polaczen sieciowych przez porty FW.
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 16 mar 2010, 11:35

...
Czołem

Posiadam tą kartę od lipca. Kupiłem ją w http://www.absolutemusic.co.uk/store/ wtedy karta + przelew i wysyłka do Polski kosztowało jakies 1750zl. Przesyłka szła dwa dni. Co do samej karty Przesiadłem się z edirola FA-66. Różnica w jakośći sygnału jest kosmiczna. Używam jej na Macbooku. Stery chodza jak trzeba. Nie mam takich zdarzeń jak w Edirolu, że rozłączało mi połączenie z kompem.Używam jej głównie do grania. Służy mi jako karta i mikser, wzmacniacz słuchawkowy. Za tą kasę rewelacja. ...

Dziwne, wydawaloby sie ze przejscie z Edirola na cos takiego z dolnej polki jak M-Audio to raczej downgrade... 

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » wtorek 16 mar 2010, 12:42

Szkoda, ze ów Edirol nie cieszył się takim powodzeniem w dyskusjach gdy dało się go skonfigurować z kompem i wtedy nikt nie umiał pomóc. Moim zdaniem M-Audio ProFire2626 to dobra karta jeśli chodzi o osx jak z PC pojęcia nie mam. I bardzo cieszę się z przejścia na dolną półke

Awatar użytkownika
OlimpRecordsStudio

Post autor: OlimpRecordsStudio » wtorek 16 mar 2010, 12:48

Moim zdaniem kolega się pomylił. Edirol fa 101 nie ma adatu, a spdif. A to jest mój wymóg...
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com

ODPOWIEDZ