autor: lukashhh1 » wtorek 16 mar 2010, 10:23
...
Czołem
Posiadam tą kartę od lipca. Kupiłem ją w http://www.absolutemusic.co.uk/store/ wtedy karta + przelew i wysyłka do Polski kosztowało jakies 1750zl. Przesyłka szła dwa dni. Co do samej karty Przesiadłem się z edirola FA-66. Różnica w jakośći sygnału jest kosmiczna. Używam jej na Macbooku. Stery chodza jak trzeba. Nie mam takich zdarzeń jak w Edirolu, że rozłączało mi połączenie z kompem.Używam jej głównie do grania. Służy mi jako karta i mikser, wzmacniacz słuchawkowy. Za tą kasę rewelacja. ...
Moim zdaniem FA-66 to jest o niebo lepiej niż jakis tam m-audio.
Sam mam FA-101 na FW i nigdy mi sie nie rozłączył z kompem, poza tym sterowniki sa bardzo stabilne, brzmienie bardzo neutralne i wierne, a chyba o to chodzi?
Polecam Ci model FA-101. 10 wejść i 10 wyjść, ADAT po światłowodzie, solidne wykonanie, zajmuje mało miejśca na biurku.
U mnie współpracuje z PCtem, latencja na poziomie 5 ms ( bez asio4all, z asio4all mozliwa mniejsza ), zero dropów i trzasków nawet przy dużych projektach.
Podstawa to dobrze skonfigurowany komp oraz wyłączenie wi-fi i obsługi polaczen sieciowych przez porty FW.
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.