Cubase Studio 5 - nie uruchamia się

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
kapplakk
Cubase Studio 5 - nie uruchamia się

Post autor: kapplakk » piątek 12 mar 2010, 16:18

Witam wszystkich.

Właśnie zakupiłem program Cubase Studio 5 (EE), zainstalowałem, ściągnąłem licencję na USB KEY, zarejestrowałem. Niestety, kiedy próbuję uruchomić program, podczas ładowania plików proces urywa się. Nie pojawia się żaden komunikat, nic nie wiadomo. Update do wersji 5.1.1. nie pomógł. Pracuję na Windows XP.

Czy ktoś wie jak rowiązać ten problem bez reinstallu systemu? W ten weekend nie mogę sobie na to pozwolić bo mam inne ważne rzeczy do zrobienia.

Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
preceli

Re: Cubase Studio 5 - nie uruchamia się

Post autor: preceli » piątek 12 mar 2010, 16:30

... Czy ktoś wie jak rowiązać ten problem bez reinstallu systemu?

Z ciekawości spytam: a co na to Twój dystrybutor/sprzedawca?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
kapplakk

Post autor: kapplakk » piątek 12 mar 2010, 17:06

Wysłałem maila do audiofactory, być może jako oficjalny dystrybutor pomogą, ale pracują do 17 (chyba, że na miale odpowiadają poza tym czasem). Pozostaje mi jeszcze kontakt ze sklepem, w którym kupiłem, pytanie, czy tak przez telefon da radę w ogóle taki problem rozwiązać - dlatego pomyślałem, że może ktoś z użytkowników forum znający Cubase zetknął się z podobną sytuacją i będzie w stanie pomóc.

Awatar użytkownika
kapplakk

Post autor: kapplakk » piątek 12 mar 2010, 18:53

Otrzymałem odpowiedź, że to może być wina jednej z wtyczek, które mam zainstalowane, więc pokombinuję z tym.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 12 mar 2010, 19:05

...
Otrzymałem odpowiedź, że to może być wina jednej z wtyczek, które mam zainstalowane, więc pokombinuję z tym.
...

a spróbuj odinstalować Internet Explorer 8. Mi IE8 blokował klucz iLok z licencjami.

Pozdro

Groover

[addsig]
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Pietro

Post autor: Pietro » piątek 12 mar 2010, 21:35

a spróbuj odinstalować Internet Explorer 8. Mi IE8 blokował klucz iLok z licencjami. 

?

Używam IE8 odkąd jest dostępny i pierwszy raz o czymś takim słyszę, a Steinberg Key i iLoka.

W każdym razie, objawiałoby się to komunikatem o braku adekwatnej licencji, a tu mamy symptom, że ładowanie po prostu jest przerywane bez komunikatu o błędzie.

Wątpię, by coś takiego pomogło.

- Piotr

Awatar użytkownika
kapplakk

Post autor: kapplakk » piątek 12 mar 2010, 23:48

To chyba była wina jakichś wtyczek. Udało się uruchomić program kilka razy i w plug-in information window uściśliłem lokalizacje tylko do tych, gdzie znajdują się tylko "muzyczne" wtyczki. Teraz chyba jest wszystko dobrze, więc mogę konfigurować resztęLaughing.

ODPOWIEDZ