System wariuje!!!

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
mysza
System wariuje!!!

Post autor: mysza » poniedziałek 10 lis 2003, 12:02

Wczoraj zrobilem reboot systemu!Nie pierwszy raz ale tym razem wszytko zachowuje sie jakos dziwnie!Komp zamulony jest jak jakis stary staw Cool Edit co chwile sie zawiesza i wywala komunikata ze "program wykonal nieprawidlowa operacje". Acid tez odchodzi od normy ze swoim zachowaniem!Wywala swoj komunikat o bledzie!A co chwile wyskakuje ze SISTRAY "wykonal nieprawidlowa...."!!!Co sie dzieje?!:evil: Pomozcie koledzy....
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Re: System wariuje!!!

Post autor: Velu » poniedziałek 10 lis 2003, 12:15

Proponuje przywrócić rejestry (w ms-dosie scanreg.exe lub scanreg /fix) i wybrac przywrócenie rejestru sprzed np 3 dni, jak nie pomozeto grzebac w drajwerach a jak nie tp przeinstalowanie windy ...

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » poniedziałek 10 lis 2003, 12:24

Z ciekawosci przeskanowalem go mks i wyszlo ze....mialem rozlegarnie wirusow w systemie!Tylko nie wiem skad to sie wzielo??!!Dwoch trijanow nie udalo mi sie usunac!Zobaczymy jak teraz bedzie sie zachowywal...

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » poniedziałek 10 lis 2003, 12:43

Teraz to juz wogole jest cudownie! Podczas skanowania zostaly skasowane zarazone pliki systemu i teraz podczas uruchomienia jakiegosprogramu wyskakuje ze"...jest nie prawidlowa aplikacja systemu win 32"!Niech to szlag!!!Mam juz tego dosc!Chyba przeinstaluje winde...chyba ze jest inny sposob?Pomocyyyyyyyy.......

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » poniedziałek 10 lis 2003, 13:04

W momecie gdy Ci sie zawiesza System, Pliki zostja rozrzucane po dysku, proponuje jesli nie masz innych narzedzi , zeskanuj Dysk w poszukiwaniu Błedow , a potem zrob Defragmetacje, szperanie w rejestrach nic ci nie da, a mozesz nagrabic sobie

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » poniedziałek 10 lis 2003, 13:27

Chyba przeinstaluje winde...

Na problemy z windowsem to jest bardzo dobry sposób. Szczególnie, jeśli się tego nie robiło np. rok... albo dłużej

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » poniedziałek 10 lis 2003, 13:28

Tez na to wpadlem ale defragnentacja nie przyniosla zadnych widocznych skutkow!Rejestru nie bede ruszal bo to nie moja dzialka....Odinstalowanie i proba ponownego zainstalowania programu nic nie daje bo nie mozna rozpoczac instalacji!!!Chyba to bedzie dobry pretekst by kupic XP i zmienic system!!!!Wrrrr

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » poniedziałek 10 lis 2003, 13:35

Utracone pliki systemowe możesz odzyskać jeszcze z płyty Windowsa.

start/programy/akcesoria/narzedzia systemowe/informacje o systemie,

potem wybierasz z menu Narzędzia/ Kontroler plików systemowych. Sytem przeskanuje kompa w poszukiwaniu brakujacych plików sytemowych i z płyty CD automatycznie przywraca brakujące pliki.

Jesli nie pomoze to jednak czeka cie re-install systemu

Pozdrawaim\\XVOICE

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 10 lis 2003, 14:34

Ja w takich sytuacjach , a takze takowych doswiadczyłem, stosuje NORTON UTILITYS , wyszukuje wszystkie błdy systemowe , zle zapisane pliki, dosłownie wszystko , Zawsze naprawia błedy w 99% skuteczny

Awatar użytkownika
miki76

Post autor: miki76 » poniedziałek 10 lis 2003, 15:42

to akurat moja branza wiec ci powiem jedno po pierwsze nawet jak odzyskasz pliki systemowe z plyty to i tak windows bedzie do bani musisz formatowac dysk czy ci to sie podoba czy nie . Przed formatem znajdz tylko jakiegos kompa z aktualnymi bazami virusow z dobrym anty virem podlacz do tego kompa swoj dysk jako slave i przeskanuj jeszcze raz caly dysk wtedy usuniesz wszystko bo jak sam skanujesz to pliki ktore sa uzywane przez system sa nieuleczalne. pozniej formatujesz wgrywasz system i INSTALUJESZ antyvirusa a jak masz orginalny system to latwki z www.windowsupdate.com tez by sie przydaly.

Muzyk, początkujący realizator (HOME RECORDING)

ODPOWIEDZ