AKG Perception 100 - jak go rozebrać?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Paulina_P.
AKG Perception 100 - jak go rozebrać?

Post autor: Paulina_P. » czwartek 04 mar 2010, 10:24

Witam

Jak w temacie chciałabym rozebrać mikrofon, aby wyprostować wgniecenie na zewnętrznej membranie, mikrofon był zamontowany na domowej roboty statywie i jak to bywa.... eh..  spad był wtedy zamontowany złączem XLR do góry.

Macie może pomysł jak to wyprostować? niby zauważalnej różnicy w brzmieniu nie zauważyłam ale jednak wolałabym żeby wyglądał normlanie.

Mieliście takie przygody z mokrofonami? Jak rozwiącujecie problem wginieceń ?

Pozdrawiam Paulina

\

TeeR

Re: AKG Perception 100 - jak go rozebrać?

Post autor: TeeR » czwartek 04 mar 2010, 10:44

Hmmm... Sądzę, że nikt tu nie rozwiązuje takich problemów bo ich nie ma.

Jak by mi upadł mikrfon pojemnościowy to bym się chyba nie odważył go podłączyć po podniesieniu. Tak sprzęt to świętość. Nie mam drogich mikrofonów ale każdy z nich trzymam dwiema rękami przy przenoszeniu i w skupieniu montuje na statywie. W życiu nie powiesiłbym majka na niepewnym statywie.

Ciesz się że to tylko PERCEPTION 100 :)

rodzer116

Post autor: rodzer116 » czwartek 04 mar 2010, 11:25

Tak, miałem taki problem. Niestety kolega, który wypowiedział się wcześniej ma z grubsza racje. Kiedys przez nierozważnego klienta na podłodze razemm ze statywem wylądował mi RODE NT2, mikrofon działał, ale brzmieć to juz kompletnie nie brzmiał. Nie ma więc sensu żebyś zajmowała się wgnieceniami... musisz pomysleć o nowym majku i...i o statywie,

TeeR

Post autor: TeeR » czwartek 04 mar 2010, 11:30

Podpowiem tylko, że we Wrocławiu jest taki sklep muzyczny (również internetowy) gdzie za ok. 150zł możesz kupić solidny, wysoki (prawie 4m) statyw na szerokich nogach (jak od statywu głośnikowego) i ciężarkiem-przeciwwagą.  Ten statyw jest megastabilny.

Paulina_P.

Post autor: Paulina_P. » czwartek 04 mar 2010, 15:43

hehe tylko AKG Perception tak, studiując i żyjąc na własnym to cieżko jest na taki mikrofon odłożyć, chyba jednak spróbuje coś z tym zrobić może można gdzieś kupić sama górę mikrofonu...

\

DZ1

Post autor: DZ1 » czwartek 04 mar 2010, 21:28

...hehe tylko AKG Perception tak, studiując i żyjąc na własnym to cieżko jest na taki mikrofon odłożyć, chyba jednak spróbuje coś z tym zrobić może można gdzieś kupić sama górę mikrofonu......

Raczej ciezko bedzie dostac takie cos.... tez miałem kiedys problem z rozebaniem podobnego bo perceprion 200 - skonczyło sie serwisem niestety (przysłali mi nowy).
Jesli nie przeszkadza ci to wizualnie to poprostu używaj go dalej, jak sama stwierdziłas niema to wpływu na brzmienie wiec mysle, ze niemasz co kombinowac.
Pozdr,

Paulina_P.

Post autor: Paulina_P. » sobota 06 mar 2010, 10:26

......hehe tylko AKG Perception tak, studiując i żyjąc na własnym to cieżko jest na taki mikrofon odłożyć, chyba jednak spróbuje coś z tym zrobić może można gdzieś kupić sama górę mikrofonu......

Raczej ciezko bedzie dostac takie cos.... tez miałem kiedys problem z rozebaniem podobnego bo perceprion 200 - skonczyło sie serwisem niestety (przysłali mi nowy).
Jesli nie przeszkadza ci to wizualnie to poprostu używaj go dalej, jak sama stwierdziłas niema to wpływu na brzmienie wiec mysle, ze niemasz co kombinowac.
Pozdr,...

Dorabiam na tym troszkę trochę to źle będzie wyglądać, byłam pytać się w sklepie muzycznym pan przedstawił mi ofertę sklepu.. Nic popróbuje to jakoś wyprostować.

\

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 06 mar 2010, 14:34

Jeśli to sito to proponowałbym zwyczajną igłą powyciągać wgniecenia,

Paulina_P.

Post autor: Paulina_P. » sobota 06 mar 2010, 22:46

...Jeśli to sito to proponowałbym zwyczajną igłą powyciągać wgniecenia, ... 

hehe tak zrobiłem powyciagałem nawet śladu nie ma, chodź przyznam że ten drut jest bardzo twardy.

Pozdrawiam dzięki za posty. Paulina

\

Paulina_P.

Post autor: Paulina_P. » sobota 06 mar 2010, 22:48

...Jeśli to sito to proponowałbym zwyczajną igłą powyciągać wgniecenia, ... 

hehe tak zrobiłam powyciagałam nawet śladu nie ma, chodź przyznam że ten drut jest bardzo twardy.

Pozdrawiam dzięki za posty. Paulina

\

ODPOWIEDZ