witam!! mam problem taki po czym poznac że dana oktava mk-319 to orginalna ruska oktava? na tej stronie oktava-online.com na jednym ze zdjęciu z tyłu mikrofonu pisze nad przyciskai "-10" i coś tam jeszcze. a w polsce na novamusic.pl z tyłu mikrofou na przycishach pod nimi pisze "-" i "N"...można po tym sie dowiedziec czy któryś z tych to podróbka czy orginał? jesli tak to jak sprawa wygląda? Dziękuje za pomoc i pozdrawiam:)
Oktava MK-319 - po czym poznać oryginał?
Re: Oktava MK-319 - po czym poznać oryginał?
...Nie "pisze" lecz "jest napisane"!!!...
No i po co tak sie czepiać... Jak to ponoć uzus jest... Poza tym nie lepiej już wtedy nic nie pisać jak sie nie ma nic mądrego do napisania?? Jak w oktavach jest z tyłu napisane A.S.M. to uciekaj od tego mikrofonu
to znaczy, że gdy na oktavie sa napisane jakieś 2 znaczki i -10...oraz znaczki na innej "-" i "N"...to znaczy, że te dwa modele mogą być orginalne?
tylko chodiz o to by nie było tego napisu co napisałeś , tak?
No i po co tak sie czepiać... Jak to ponoć uzus jest... Poza tym nie lepiej już wtedy nic nie pisać jak sie nie ma nic mądrego do napisania?? Jak w oktavach jest z tyłu napisane A.S.M. to uciekaj od tego mikrofonu

-----------------------------------------------------
Dobra, dobra - na język trzeba zawsze zwracać uwagę, zwłaszcza dzisiaj, gdy "jak by co", to jest się dyslektykiem albo innym "dys".
Toż gość nie jest żadnym tam qrna dyscośtam, tylko po prostu albo zwykłym nieukiem, albo niekumatym w klawiaturze (w co dziś mocno ciężko uwierzyć). Ot co.
Mnie zaś nurtuje wciąż wpis kolegi kapucha:
...Jak w oktavach jest z tyłu napisane A.S.M. to uciekaj od tego mikrofonu...
Tu dźwięcznym bym był za fachowe rozszerzenie mych horyzontów

[addsig]
Mnie zaś nurtuje wciąż wpis kolegi kapucha:
...Jak w oktavach jest z tyłu napisane A.S.M. to uciekaj od tego mikrofonu...
Tu dźwięcznym bym był za fachowe rozszerzenie mych horyzontów ...
Proszę. Sam kupowałem oktavy MK-012 i ostrzegano mnie przed chińskimi podróbkami.
A tponiżej linki w czym rzecz. Posłuchać także można orginału i podróbki;)
http://www.sound-patterns.com/mk012/
http://recordinghacks.com/fake-oktava-mk-012-photos/
P.S. Co do języka to dyslekcji kiedyś nie było a teraz jest?? Może to jest synonim do 'lenistwo'?!
OK, dzięki za info.
[addsig]
Jak w oktavach jest z tyłu napisane A.S.M. to uciekaj od tego mikrofonu
...
Bzdura...!
Poza tym nie lepiej już wtedy nic nie pisać jak sie nie ma nic mądrego do napisania??
Zgadza się...!