Access Virus TI - problem ze strojem

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
TraDeus
Access Virus TI - problem ze strojem

Post autor: TraDeus » środa 03 mar 2010, 23:31

Witam drodzy koledzy!

Mam niestety bardzo duży problem i w żaden sposób nie potrafię zrozumieć czego jest to zasługą. Bardzo proszę Was o pomoc, bo jedyne co czuję to wielka bezsilność...

Od pewnego czasu zmagam się z problemem "niestrojenia" - szczególnie jest to wyraźne przy partiach basu. Pracuję w większości przy urzyciu Virus'a TI i początkowo myślałem, że to może coś z syntezatorem jest nietak, ale problem niestety pojawia się również na wtyczkach VSTi. Po odsłuchaniu na monitorach to niestrojenie aż tak bardzo nie "gryzie", ale na słuchawkach jest to już dosyć wyraźnie słyszalne,

Tworzyłem juz najprostsze basy oparte na jednym oscylatorze (sin, saw itd.) i niestety nic...

Do pracy używam programu Cubase 4, może gdzieś coś trzeba przestawić, dostroić w jakichś ukrytych opcjach? czy ktoś może wie co to może być? czuję się bezsilny i nie mogę dalej normalnie pracować...

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę, pozdrawiam!

TraDeus

Re: Access Virus TI - problem ze strojem

Post autor: TraDeus » piątek 05 mar 2010, 11:35

Bardzo dziękuję za podpowiedź. Niestety to nic nie dało, a problem nie dotyczy jedynie Virusa TI, lecz dosłownie wszystkich VSTi jakie mam... wszędzie słychać rozstrojenie - minimalne, ale słychać...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 05 mar 2010, 11:47

...Bardzo dziękuję za podpowiedź. Niestety to nic nie dało, a problem nie dotyczy jedynie Virusa TI, lecz dosłownie wszystkich VSTi jakie mam... wszędzie słychać rozstrojenie - minimalne, ale słychać......

moze zamieszanie z czestotliwosciami probkowania 44 100 khz vs. 48 000khz

TraDeus

Post autor: TraDeus » piątek 05 mar 2010, 11:49

sprawdzałem, tutaj jest wszystko w porządku.

richtig

Post autor: richtig » piątek 05 mar 2010, 15:56

Rozumiem że virusa używasz również jako karty?
Kolega miał odentyczny problem, z tego co pamiętam producent poradził mu zainstalować najnowszy firmware i zresetować, pomogło.
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ