Od jakiegoś czasu zbieram biblioteki próbek i zaczyna się to robić wielkie. Do tej pory robiłem to tak: (niezbyt pro

) w Cubase mam projekt, do którego zaimportowałem próbki, które obecnie mam i podzieliłem je sobie na kategorie (ścieżki) (np bas, pętle basowe, stopa, hihat, instr. blaszane, gitary, pianina itp). Dodatkowo jeszcze każde ciekawsze próbki koloruję wg wymyślonego sobie szablonu (np zielone to house, żółte to ambient itp). I tak jak np sprawdzam nowe próbki lub szukam próbki konkretnego typu do projektu, to solo na ścieżkę (np gitar) i odsłuchuję, co tam mam... Z czasem jak to się powiększa to staje się to mało wygodne - nowe próbki trzeba ręcznie przerzucać między ścieżkami, ustawiać (by nie było za dużych przerw i by nie nachodziły na siebie).
Jaki byście sampler programowy polecili (lub jakieś inne narzędzie), który pozwoliłby na szybkie i wygodne przeglądanie i odsłuch próbek? Poza tym jakie Wy stosujecie metody do sortowania Waszych bibliotek próbek, zapamiętywania najciekawszych i ogólne nimi zarządzanie?