Tannoy Precision 8 D vs. Adam Audio 7

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Olseno
Tannoy Precision 8 D vs. Adam Audio 7

Post autor: Olseno » piątek 19 lut 2010, 12:20

W ostatnim czasie miałem ogromna przyjemność pracować na monitorach studyjnych Tannoy Precision 8D. Oceniam je rewelacyjnie, bardzo płaska charakterystyka, niezwykła czytelność jest to bardzo komfortowe narzędzie pracy...po pracy na tych monitorach nie mogę zadowolić się innymi markami.
Jednak zastanawiam się nad nieco tańszymi, ale chyba bardziej popularnymi monitorami Adam A7…i tu poza pozytywnymi opiniami chciałbym bezpośrednio porównać te dwa modele? Oczywiście intercesją mnie opinie osób, które miały przyjemność pracować na tych narzędziach ..lub jednym z nich.
bezprechy...

Awatar użytkownika
Aleksander_Montana

Re: Tannoy Precision 8 D vs. Adam Audio 7

Post autor: Aleksander_Montana » niedziela 21 lut 2010, 15:08

witam...osobiście słyszałem jak graja ADAM A7 maja bardzo czystą górę i dobry dół...graja w miarę płasko...ja osobiście posiadam Tapco S8 i Adam-y A7 graja zdecydowanie lepiej...

Awatar użytkownika
Mefistofelez

Re: Tannoy Precision 8 D vs. Adam Audio 7

Post autor: Mefistofelez » niedziela 21 lut 2010, 15:52

...witam...osobiście słyszałem jak graja ADAM A7 maja bardzo czystą górę i dobry dół...graja w miarę płasko

zgadzam się z przedmówcą. miałem okazje także ich słuchać. dodam jeszcze że posiadają niecodzienną stereofonię ... to zapewne dzięki bardzo dobrze odzwierciedlonej górze, no i fajnie się je stroi

Potrzebuję dźwięku by oddychać

ODPOWIEDZ