Mikrofon do piecyka
Czy moglibyście mi polecić w miarę tani i dobry mikrofon do dodatkowego nagłośnienia piecyka gitarowego ? Chodzi mi o grę na żywo z aparaturą sceniczną, a więc żeby nie zbierał za bardzo i nie wzbudzał od byle czego nie tracąc wiele z brzmienia głosnika.
- tomsfactory
Re: Mikrofon do piecyka
...Czy moglibyście mi polecić w miarę tani i dobry mikrofon do dodatkowego nagłośnienia piecyka gitarowego ? Chodzi mi o grę na żywo z aparaturą sceniczną, a więc żeby nie zbierał za bardzo i nie wzbudzał od byle czego nie tracąc wiele z brzmienia głosnika....
Shure SM57
Shure SM57
hmm ze tak powiem na wiekszosci koncertow jakie gralem, do piecow przystawiano zwykle "wokalówki" dynamiczne...
Jestem początkującym realizatorem, gram też na gitarze.
Wzorca znam i ja. A PG57 lub PG58 nie obleci ?
PG57 to budżetowa wersja sm57 - więc pewnie że obleci
jak budżet starczy tylko na PG - to nie ma co się wachać ... to wciąż shure.

Warszawa - 'home' studio
no...powiedzmy...PG jest lepsze od Carola,czy Alpharda(a,fuj!),ale moim zdaniem-jesli chodzi o jednego mic'a to chyba lepiej dozbierac do SM57...takie moje zdanie...
...phi...
witam wiec jezeli chodzi o mic do pieca git. to wedlug mnie jest to sprawa bardzo dyskusyjna nie wiedzac jaka muzyke grasz tzn. przestery ostre czy moze piekne czyste barwy jest to trudne do powiedzenia jaki mic. wiesz przestery mozna scaiagnac nawet gorszym mic. ale czyste git. to wiesz musi byc mic klasa nie mowie ze od razu neuman ale jakis dobry bardzo zeby wychwycic i nie zepsuc brzmienia.
Muzyk, początkujący realizator (HOME RECORDING)
Ja mysle, ze dobrze nagrac przestery jest trudniej niz czysta gitare...
Jestem początkującym realizatorem, gram też na gitarze.
Quote: |
|
Przestery można przenieść gorszym mikrofonem?

gadu-gadu 4021735