Jak kupić Cubase SX3?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Waudeck
Jak kupić Cubase SX3?

Post autor: Waudeck » niedziela 07 lut 2010, 02:11

Witam serdecznie !
Jestem w trakcie organizowania studio muzycznego. Wzmocnilem komputer hardware'owo, ale rowniez pokusilem sie na windows 7 64 bit. Teraz kolej na sekwencer na ktorym bede pracowal. Wiadomo, ze najchetniej kupilbym sobie cubase 5 ale nie mam 2,5 tys. Doszedlem do wniosku, ze zaopatrze sie w starsza wersje cubase'a na ktora bedzie mnie stac a jednoczesnie na tyle nowa ze bedzie dobrze dzialala w systemie windows 7 - z moich dociekiwan wynika ze cubase 3 sx spelnia te dwa warunki jednakze nigdzie nie moge znalezc mozliwosci kupienia oryginalengo cubase 3sx !? Gdzie mozna kupic ten program i ile on kosztuje pomocy...

Awatar użytkownika
Szofer

Re: Jak kupić Cubase SX3?

Post autor: Szofer » niedziela 07 lut 2010, 08:21

...
Witam serdecznie !
Jestem w trakcie organizowania studio muzycznego. Wzmocnilem komputer hardware'owo, ale rowniez pokusilem sie na windows 7 64 bit. Teraz kolej na sekwencer na ktorym bede pracowal. Wiadomo, ze najchetniej kupilbym sobie cubase 5 ale nie mam 2,5 tys. Doszedlem do wniosku, ze zaopatrze sie w starsza wersje cubase'a na ktora bedzie mnie stac a jednoczesnie na tyle nowa ze bedzie dobrze dzialala w systemie windows 7 - z moich dociekiwan wynika ze cubase 3 sx spelnia te dwa warunki jednakze nigdzie nie moge znalezc mozliwosci kupienia oryginalengo cubase 3sx !? Gdzie mozna kupic ten program i ile on kosztuje pomocy......

Hej

kubusia w tej wersji chyba to tylko juz second hand lub prosto od produceta zawsze mozesz napisac maila do steinberga i zapytac, tez mialem podobna sytuacje z kubusiem ale sie wstrzymalem dozbieralem fundusze i zakupilem pelna 5 inwestycja sie oplacila (szkoda tylko ze te i-locki sa takie lipne i delikatne)

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 07 lut 2010, 09:56

...
Witam serdecznie !
Jestem w trakcie organizowania studio muzycznego. Wzmocnilem komputer hardware'owo, ale rowniez pokusilem sie na windows 7 64 bit. Teraz kolej na sekwencer na ktorym bede pracowal. Wiadomo, ze najchetniej kupilbym sobie cubase 5 ale nie mam 2,5 tys. Doszedlem do wniosku, ze zaopatrze sie w starsza wersje cubase'a na ktora bedzie mnie stac a jednoczesnie na tyle nowa ze bedzie dobrze dzialala w systemie windows 7 - z moich dociekiwan wynika ze cubase 3 sx spelnia te dwa warunki jednakze nigdzie nie moge znalezc mozliwosci kupienia oryginalengo cubase 3sx !? Gdzie mozna kupic ten program i ile on kosztuje pomocy......

Ja również uważam, że lepiej dozbierać i kupić od razu Cubase 5. Sam zresztą zdecydowałem się updatować Cubasa z wersji 4 na 5. Teraz tylko new comp i jazda Cool.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Waudeck

Post autor: Waudeck » niedziela 07 lut 2010, 13:03

Jakies inne porady ? Na prawde nie mam kasy na nowego piatego cubase'a , a czas mnie troche zaczyna gonic...

Awatar użytkownika
cmzet

Post autor: cmzet » niedziela 07 lut 2010, 13:09

Ja ostatnio pytałem się u dystrybutora oprogramowania o Cubase SX3. Powiedział, że jak sie wysili to wszystko można załatwić, ale mimo wszystko nie opłaca się i funkcjonalnie i finansowo. Tak więc nie ma na prawde sensu.
Music makin\' all the time, couse im full of sounds, that\'s my life...

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » niedziela 07 lut 2010, 13:23

...
Jakies inne porady ? Na prawde nie mam kasy na nowego piatego cubase'a , a czas mnie troche zaczyna gonic...
...

Zainwestuj w Reapera - wielokrotnie tanszy, w pracy z audio przebija Cubase'a na głowę. Po opanowaniu filozofii pracy Reapera większośc operacji wykonasz szybciej niż w Cubase. W pracy z MIDI Reaper powoli zbliża się do funkcjonalnosci Cubase.

drA

Awatar użytkownika
Jarek_Zand

Post autor: Jarek_Zand » niedziela 07 lut 2010, 17:19

...
Witam serdecznie !

Czy SX3 "pójdzie" na Windows 7 64 bit? A nawet jeśli pójdzie, to jaki jest sens pracowania na 32 bitowym DAW-ie w 64 bitowym systemie? Kup Cubase Studio 5 lub Cubase Essential 5 a jak będziesz mieć przypływ gotówki to sobie go z-upgrade-ujesz.

Awatar użytkownika
Waudeck

Post autor: Waudeck » niedziela 07 lut 2010, 23:06

Masz racje Jarek_Zand. No coz pewnie sie skusze na cubase 5, moglibyscie mi tlyko wyjasnic na czym polega wersja Cubase 5 Essential? Cenowo dosc rozni sie od Cubase 5 Studio i Cubase 5. Probowalem znalezc informacje w necie ale jakos sie nie doszukalem...

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 07 lut 2010, 23:16

a próbowałeś na stronie producenta?
tutaj różnice

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 08 lut 2010, 07:56

...
Masz racje Jarek_Zand. No coz pewnie sie skusze na cubase 5, moglibyscie mi tlyko wyjasnic na czym polega wersja Cubase 5 Essential? Cenowo dosc rozni sie od Cubase 5 Studio i Cubase 5. Probowalem znalezc informacje w necie ale jakos sie nie doszukalem...
...

Jak kupujesz Cubase 5 możesz wtedy ściągnąć CUBASE SX za free ze strony Steinberga. Nie wiem czy Cubase 5 Essential daje taki dostęp do serwera FTP. Jeżeli tak to może to być to rozwiązanie dla Ciebie. Ale myślę, ze i tak Cubase 5 to jest docelowe rozwiązanie dla studia nagrań, bo taka praca na dwa programy (SX, C5 essential) nie jest poważna. Różnica między SX, a 5 jest olbrzymia na korzyść C5

Jest też wspomniany Reaper.

ODPOWIEDZ