Apple iMac 20" Core 2 Duo 2.0GHZ/2GB/160GB/GEFORCE 9400M/SD
chce kupic ten tego maka i pracowac na logic/ableton jak myslicie jak bedzie sie spisywal? nie jest to sprzet pierwszych lotow a 3 tys. i tak trzeba zaplacic:(
chce kupic ten tego maka i pracowac na logic/ableton jak myslicie jak bedzie sie spisywal? nie jest to sprzet pierwszych lotow a 3 tys. i tak trzeba zaplacic:(
czesc....
Ja mam macbooka 13, 2,4proc i 2gb ramu. Narzekam tylko na maly monitor. Uzywam też takie imaca jakiego chesz kupic i wkurza mnie twardy kabel od myszki. Mam logica 9 i wszystko chodzi ok. Tez sie kiedys wachałem przejsc na maca, teraz wiem, ze dobrze wybralem żone i komputer:)
Da rade, z czasem możesz wymienić ram (zobacz do ilu dany model mozna rozbudowac) i dysk na większy :)
Ja działam na MBP 2.16 i spokojnie daje radę. Logic to program, który dość dobrze wykorzystuje zasoby i nawet na słabszych maszyna działa.
...
chce kupic ten tego maka i pracowac na logic/ableton jak myslicie jak bedzie sie spisywal? nie jest to sprzet pierwszych lotow a 3 tys. i tak trzeba zaplacic:(...
hehe - to jeszcze "te dobre" iMaki, z porządnym FireWire od TI. Bo te nowe to mają goofno Lucenta i RME sobie nie winszuje z iMac
Pozdro
Groover
hehe - to jeszcze "te dobre" iMaki, z porządnym FireWire od TI. Bo te nowe to mają goofno Lucenta i RME sobie nie winszuje z iMac
Pozdro
Groover
...
Niekoniecznie. Mam nową 27-kę (nawe nie wiem jaki chipset firewire) i wszystko chodzi jak marzenie. Używam Presonusa FireStudio Tube. Z racji, że nowe iMaki mają tylko jeden port firewire, do portu tego mam podłączony dysk zwenętrzny WD, a do niego Presonusa. Zrobiłem niedawno mały teścik, czy iMac obsłuży jeszcze jedną kartę. I do wolnego wejścia firewire w presonusie podłączyłem Alesisa IO26.
Wszystki trzy urządzenia działały właściwie. Żadnych konfliktów. Więc chyba te nowe chipsety (jeśli rzeczywiście nie są TI) dają spokojnie radę.
Na jakim procku masz te 27" bo słyszałem ze te oparte na i5 oraz i7 mają problemy cos z wyświetlaniem obrazu (podobno mruga itp). przepraszam za offtop :)
...
Core i7. Też o tym czytałem na forum Maka. Ale wtedy dotyczyło to modeli z Core2Duo. Miałem obawy przed zakupem, ale się zdecydowałem. U mnie na szczście żądne takie usterki nie występują