Odsłuch aktywny 8" dla bębniarza

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
mytnik
Odsłuch aktywny 8" dla bębniarza

Post autor: mytnik » poniedziałek 25 sty 2010, 21:30

Witam

Uprawiam sztukę weselną na na zestawie elektrycznym i nie chcę się dzielić dźwiękiem z wokalistami. Słuchawki odpadają bo na całą noc jest to męczące, niewygodne i niezdrowe. Na tą ukochaną dziedzinę nie chcę przeznaczać więcej niż podpowiada mi zdrowy rozsądek, więc będe oscylował wokół 400 PLN:

Omnitronic KB-208A
RH Sound PP-0308A
HQ POWER 100W 8'' (Velleman)

Podała coś takiego czy raczej szkoda kasy?

pozdr

drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Re: Odsłuch aktywny 8" dla bębniarza

Post autor: mytnik » poniedziałek 25 sty 2010, 21:34

Podała coś takiego czy raczej szkoda kasy?

Podoła

drummer

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » poniedziałek 25 sty 2010, 22:16

Omnitronica bym się wystrzegał.

Z tych co podałeś najbardziej podoba mi się RH-Sound.

Ale...

Skoro to ma być do grania dla siebie, to w tym przedziale cenowym jest też jeden fajny zabytek - Vermona Regent 310 . Niby moc nieduża (30W) ale rekompensuje to bardzo skuteczny głośnik (wprawdzie 12" a nie 8", ale paczuszka jest dość poręczna) - zresztą przypuszczam, że znasz ten złom. Osobiście lubię ten odsłuch. Może warto wypróbować...

Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
MadB
Kontakt:

Post autor: MadB » poniedziałek 25 sty 2010, 22:57

przedewszystkim jak trafisz taką vermonkę w dobrym stanie to jest nie do zajechania :D

[b] Tutaj klikamy: [url]http://www.youtube.com/watch?v=r3NSBzoEXkY[/url] i muzyki słuchamy [/b]

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 26 sty 2010, 08:51

...
przedewszystkim jak trafisz taką vermonkę

Jak trafię.

Panowie ja pytałem o coś innego. Vermonka jest cięższa i większa, może i poręczna ale jeśli skuteczność miała by być podobna wolę plastik. Poza tym jak wspomniałem wczesniej "jak trafię"

pozdr

drummer

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » wtorek 26 sty 2010, 09:41

No to RH. To jedyny "poważniejszy" producent w tym zestawieniu. Większe wersje tych paczek (12") chodzą już parę lat u nas w szkole muzycznej (WSJiMR) i z tego co wiem nie sprawiają problemów.

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » wtorek 26 sty 2010, 09:59

Patrząc po opiniach w różnych miejscach, dochodzę do wniosku, że jednak zbytnio pochwaliłem RH, i wcale sporo lepszy od tych dwóch pozostałych nie będzie... No to osobiście brałbym vermonkę - 13kg to jeszcze nie tak strasznie dużo - RH waży 11, pozostałe dwa (które chyba są z tej samej chińskiej fabryki) po 9.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 26 sty 2010, 10:23

Jeśli trafię na vermone to świetnie

Jednak chciałbym wiedzieć czy na 8" w tej kategorii będę słyszał stopę i tomy podczas grania z całym zespołem. To nie będzie rockowe szarpanie więc wykopu nie potrzebuję. Nie potrzebuję tez wywalić kasy w błoto. między 12 a 8 jest trochę różnic, zdaję sobie z tego sprawę. Chciałbym usłyszeć opinię kogos kto to słyszał. Czy to nie zaczyna charczeć w polowie mocy i takie tam. To że to chiński badziew i np pokrętło lata czy jack sie odkręca mnie nie interesuje - potrafię majsterkować :) Nie ma tu też mozliwości typu: dołóż 100 i kup coś innego. Jest albo badziew albo coś  = 200% ceny badziewia. Ja pytam konkretnie o ten badziew.

drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » czwartek 28 sty 2010, 09:44

ok panowie dzieki za zainteresowanie i informacje. trzeba będzie zacząć polować na VintageERMONE, którtą osobiscie lubię w każdej formie

pozdr

drummer

ODPOWIEDZ