odsluch "cue"

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
sieras
odsluch "cue"

Post autor: sieras » piątek 15 sty 2010, 00:06

siemanko wszystkim z gory przepraszem jesli ponaglam temat ale jestem tu nowy i nie znalazlem podobnego temat mianowicie posiadam karte emu1212m i monitoryA7 mam zamiar podlaczy to do mixera studyjnego aby miec odluch na sluchawki tak jak na dj mixerze tzn odluch na poszgolny kanal i tu nasuwa mi sie pytanie czy jest to w ogole mozliwe??jak mial bym to zrobic ?tzn podlaczyc??jesli jest to nie mozliwe to jakie rozwiazanie mi proponujecie abym mial odluch tzn 1 kanal leci na monitorach a 2 na sluchawkach dodam ze kozystam z abletona

sieras

Re: odsluch "cue"

Post autor: sieras » piątek 15 sty 2010, 00:32

...
siemanko wszystkim z gory przepraszem jesli ponaglam temat ale jestem tu nowy i nie znalazlem podobnego temat mianowicie posiadam karte emu1212m i monitoryA7 mam zamiar podlaczy to do mixera studyjnego aby miec odluch na sluchawki tak jak na dj mixerze tzn odluch na poszczegolny kanal i tu nasuwa mi sie pytanie czy jest to w ogole mozliwe??jak mial bym to zrobic ?tzn podlaczyc??jesli jest to nie mozliwe to jakie rozwiazanie mi proponujecie abym mial odluch tzn 1 kanal leci na monitorach a 2 na sluchawkach dodam ze kozystam z abletona...

audiophone
Kontakt:

Re: odsluch "cue"

Post autor: audiophone » piątek 15 sty 2010, 10:12

...
...
siemanko wszystkim z gory przepraszem jesli ponaglam temat ale jestem tu nowy i nie znalazlem podobnego temat mianowicie posiadam karte emu1212m i monitoryA7 mam zamiar podlaczy to do mixera studyjnego aby miec odluch na sluchawki tak jak na dj mixerze tzn odluch na poszczegolny kanal i tu nasuwa mi sie pytanie czy jest to w ogole mozliwe??jak mial bym to zrobic ?tzn podlaczyc??jesli jest to nie mozliwe to jakie rozwiazanie mi proponujecie abym mial odluch tzn 1 kanal leci na monitorach a 2 na sluchawkach dodam ze kozystam z abletona...

...

karta emu1212 posiada 2 wyjścia monofoniczne analogowe...

wiec musisz pokombinować w sposób taki:

jedno wyjscie (np lewe) systłasz do miksera studyjnego który ma podpięte monitory (na parkiet)

a drugie wyjście (prawe) do miksera dj (do miksu na słuchawki)

w patchmixie musisz trasować sygnał output na lewy i prawy.

i w abletonie ustawiasz na output dwie ścieżki monofoniczne lewy i prawy

i odpowiednio wg przykładu je ustawić do mikserów.

to jest raczej jedyne rozwiązanie.

sprawa by wyglądała inaczej gdybyś miał ADAT przetwornik cyfra/analog

albo emu 1820/1616

wtedy byś miał ładnie zroutingowany sygnał wyjściowy dzięki wiekszej liczbie wyjść analogowych.

a tak zostaje Ci kombinowanie jak koń pod górkę...

http://www.myspace.com/audiophone

ODPOWIEDZ