Jak usunąć przestery z nagranego materiału?
Nagranie jest stereo! Błagam napiszcie jakich użyć wtyczek i cazy to jest w ogóle możliwe!?
Błagam pomocy za tydzień mam wypuścić mastera!!

Re: Jak usunąć przestery z nagranego materiału?
...Nagranie jest stereo! Błagam napiszcie jakich użyć wtyczek i cazy to jest w ogóle możliwe!?
Błagam pomocy za tydzień mam wypuścić mastera!!...
Jesli matriał jest juz Zgrany z Przesterami np. na wokalu , lub na poszczegolnych sladach no to po PTOKAch Master to jeszcze uwypukli, no chyba ze Masterowac bedzie Ktos Kompetetny ale osobiscie wątpie ... a jesli przestery sa na całosci przepusc przez Limiter. Zobacz co sie stanie , .Zreszta nie wiadomo w jakim stadium jest twoj Materiał .
Najlepiej zgrac jeszcze raz , obnizyc poziomy , Ale chyba Ameryki nie odkryłem

Jesli matriał jest juz Zgrany z Przesterami np. na wokalu , lub na poszczegolnych sladach no to po PTOKAch Master to jeszcze uwypukli, no chyba ze Masterowac bedzie Ktos Kompetetny ale osobiscie wątpie ... a jesli przestery sa na całosci przepusc przez Limiter. Zobacz co sie stanie , .Zreszta nie wiadomo w jakim stadium jest twoj Materiał .
Najlepiej zgrac jeszcze raz , obnizyc poziomy , Ale chyba Ameryki nie odkryłem
......Nagranie jest stereo! Błagam napiszcie jakich użyć wtyczek i cazy to jest w ogóle możliwe!?
Błagam pomocy za tydzień mam wypuścić mastera!!...
Najlepiej zgrac jeszcze raz , obnizyc poziomy , Ale chyba Ameryki nie odkryłem ...
Problem z tym, że to nagranie koncertu, i przestery są już nagrane na MD!!:( Mam ochotę zatłuc tego gościa co to robił więc jesli nie chcesz żebym to zrobił to doradź;)

Najlepiej zgrac jeszcze raz , obnizyc poziomy , Ale chyba Ameryki nie odkryłem ...
Problem z tym, że to nagranie koncertu, i przestery są już nagrane na MD!!:( Mam ochotę zatłuc tego gościa co to robił więc jesli nie chcesz żebym to zrobił to doradź;)
...
Problem z tym, że to nagranie koncertu, i przestery są już nagrane na MD!!:( Mam ochotę zatłuc tego gościa co to robił więc jesli nie chcesz żebym to zrobił to doradź;)...
Na Mini Dysk ? No to juz masz pogorszona Jakosc,
NO to chyba mozesz zapomniec . Nie wiem .... moze Winyge Warmer 3 Pasmowy kompresor , ale to chyba nic z tego nie budzied :( Sorki ..... Ale ni emam pomysłu na cos takiego .
Problem z tym, że to nagranie koncertu, i przestery są już nagrane na MD!!:( Mam ochotę zatłuc tego gościa co to robił więc jesli nie chcesz żebym to zrobił to doradź;)...
Na Mini Dysk ? No to juz masz pogorszona Jakosc,
NO to chyba mozesz zapomniec . Nie wiem .... moze Winyge Warmer 3 Pasmowy kompresor , ale to chyba nic z tego nie budzied :( Sorki ..... Ale ni emam pomysłu na cos takiego .
Samplitude ma taką funkcję. Czasami pomaga na pojedynczych śladach. Na całości nie próbowałem.
Kiedys widziałem ,jak usuwano przestery na SONIC SOLUTION, to jest cały system masteringowy działajacy Na MACu . Ale to było w niemczech i robiono to recznie , efekt był zaskakujaco dobry . Oczywisciete te przestery były raczej popraiwalne gdyz były miejscowo , Jesli przester jest na całym materiale no to chyba nic sie nieda zrobic, niestety takze Ci nie pomoge , Sorki .
Moze przepuscic to przez jakies lampowe ustrjstwo , ale osobiscie to raczej watpie .
Moze przepuscic to przez jakies lampowe ustrjstwo , ale osobiscie to raczej watpie .
...Samplitude ma taką funkcję. Czasami pomaga na pojedynczych śladach. Na całości nie próbowałem....
Możesz mi napisać jak się dokładnie ta funkcja nazywa??
Możesz mi napisać jak się dokładnie ta funkcja nazywa??
Sprawa jest praktycznie beznadziejna. O ile są narzędzia pozwalające żmudnie zrekonstruować obcięte wierzchołki fali pochodzącej z przesterowanego przetwornika, to jednak tutaj na nic się raczej nie przydadzą, ponieważ kształt zniekształconego przebiegu został już zniszczony przez kompresję algorytmem ATRAC i nie da się nawet zidentyfikować tych zniekształceń. Wszystkie dodatkowe harmoniczne i produkty intermodulacyjne zostały rozmazane po widmie sygnału. Na drugi raz uważaj na poziomy.
...Sprawa jest praktycznie beznadziejna. O ile są narzędzia pozwalające żmudnie zrekonstruować obcięte wierzchołki fali pochodzącej z przesterowanego przetwornika, to jednak tutaj na nic się raczej nie przydadzą, ponieważ kształt zniekształconego przebiegu został już zniszczony przez kompresję algorytmem ATRAC i nie da się nawet zidentyfikować tych zniekształceń. Wszystkie dodatkowe harmoniczne i produkty intermodulacyjne zostały rozmazane po widmie sygnału. Na drugi raz uważaj na poziomy....
Ty to umiesz pocieszyć człowieka!!
...
Witaj, kolego IKSIK forum EiS to nie jest od pocieszania. Sprawa jest naprawdę beznadziejna i trzeba to sobie powiedzieć wprost. Teraz to już niewiele sensownego da się z tym zrobić - nauczka na przyszłość - z tego powinieneś wyciągniąć wnioski. Pozdrawiam
...
Witaj, kolego IKSIK forum EiS to nie jest od pocieszania. Sprawa jest naprawdę beznadziejna i trzeba to sobie powiedzieć wprost. Teraz to już niewiele sensownego da się z tym zrobić - nauczka na przyszłość - z tego powinieneś wyciągniąć wnioski. Pozdrawiam