Alesis IO 26 problem z instalacją na mac

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Sorensen
Re: Alesis IO 26 problem z instalacją na mac

Post autor: Sorensen » wtorek 12 sty 2010, 10:10

Oczywiście - chodzi o zmianę języka w systemie na angielski

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję

...
Wielkie dzięki - nigdy bym nie wpadł na taki pomysł, rzeczywiście to dziwne ale działa  - i to jak ... 

Cool

...
...
Właśnie zakupiłem alesis io 26 - posiadam platformę Imac core duo 2.3 ghz 4 mb ram - najnowsze aktualizacje sterowników, Leopard , oryginalne oprogramowanie muzyczne Cubase, Ableton.

Na czym polega problem - instalację przeprowadziłem w odwrotnej kolejności tj. przed zainstalowaniem sterowników podłączyłem urządzenie do komputera. Po podłączeniu Alesisa zainstalowałem sterowniki. komputer widzi interfejs w systemie jednak tylko częsciowo - nie widzi midi. Przy próbie odpalenia Cubase lub logic - pojawia się komunikat z uwagi na niezgodność sterowników core audio i core midi.

Czterokrotne przeinstalowanie systemu, aktualizacje sterowników i resetownie fire wire aplikacją alesisa nic nie daje. Dodam że po pierwszym przeinstalowaniu systemu cubase widzi core audio jednak nie widzi midi. Na pc wszystko śmiga na maku niestety są powyższe problemy. Sądze ze interfejs ma jakąś pamieć która należy zresetować - tylko jak ? Proszę o pomoc z góry dziękuję

Niech zgadnę, masz system po polsku?

Niestety ten alesis nie lubi polskiego i musisz zmienić w językach na angielski. Inaczej będzie wywalał się serwer midi. Jak zmienisz język systemu, wszysko powinno być ok.

Dziwne, ale działa. ...

...

Instrumenty klawiszowe, home recording

ODPOWIEDZ