Mikser - śmikser

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vocel
Mikser - śmikser

Post autor: Vocel » niedziela 02 lis 2003, 10:31

mam Mia by Echo, z jakości jestem bardzo zadowolony i /niestety/ Behringer 1602A. posiadacze wiedzą oa czym mowie, przy zgrywaniu sciezek aranzacji z syntha sciezka po sciezce na komputer, musze podbijać glosnosc na gain prawie do granic mozliwosci, nie mowiac o tym, ze syma juz tez jest na maks. czy to wada, czy...cecha tego czegos? SZUM, SZUM, SZUM.

kupilem uzywany dla ilosci wejsc sprzedajac maluszka 602a, ktory jak sie okazalo dynamika zabija starszego / wiekszego brata/.

i jeszcze jeden extra detalik: mimo, ze suma jest na tym samy poziomie /oba kanalu na 0/ jeden jest nagrywany lekko glosniej co widac na falii w efekcie koncowym.

sprzedac, kupic nowy.

czy karty Ardvaark z intefacami /in out/ zastapia mordęgę? wiem, ze nie maja pre-ampow. ale przezyje to. jakość JAKOŚĆ I REDUKCJA SZUMU DO MINIMUM BEZ PRACY Z oPTICAL, CZY spDIF.

pozdrawiam

Vocel

musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
Vocel

Re: Mikser - śmikser

Post autor: Vocel » poniedziałek 03 lis 2003, 19:34

jest tam kto? wszyscy pracuja na kartach z interfacami?
musze zaczac traktowac siebie powazniej

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 04 lis 2003, 13:21

Quote:
przy zgrywaniu sciezek aranzacji z syntha sciezka po sciezce na komputer, musze podbijać glosnosc na gain prawie do granic mozliwosci, nie mowiac o tym, ze syma juz tez jest na maks. czy to wada, czy...cecha tego czegos? SZUM, SZUM, SZUM

Moim zdaniem masz cos nie tak z kablami albo co... Zaden rozsadny mikser nie powinien szumiec pracujac z poziomami liniowymi, gain na maksimum sugeruje probleby przed mikserem...

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » środa 05 lis 2003, 12:44

Quote:

mam Mia by Echo, z jakości jestem bardzo zadowolony i /niestety/ Behringer 1602A. posiadacze wiedzą oa czym mowie, przy zgrywaniu sciezek aranzacji z syntha sciezka po sciezce na komputer, musze podbijać glosnosc na gain prawie do granic mozliwosci, nie mowiac o tym, ze syma juz tez jest na maks. czy to wada, czy...cecha tego czegos? SZUM, SZUM, SZUM.

kupilem uzywany dla ilosci wejsc sprzedajac maluszka 602a, ktory jak sie okazalo dynamika zabija starszego / wiekszego brata/.

i jeszcze jeden extra detalik: mimo, ze suma jest na tym samy poziomie /oba kanalu na 0/ jeden jest nagrywany lekko glosniej co widac na falii w efekcie koncowym.

sprzedac, kupic nowy.

czy karty Ardvaark z intefacami /in out/ zastapia mordęgę? wiem, ze nie maja pre-ampow. ale przezyje to. jakość JAKOŚĆ I REDUKCJA SZUMU DO MINIMUM BEZ PRACY Z oPTICAL, CZY spDIF.

pozdrawiam

Vocel

Ja osobiście nie lubię produktów firmy Behringer, wydaje mi się, że ty chyba również. Może warto pomyśleć nad czymś innym?
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 05 lis 2003, 13:05

Ja osobiście nie lubię produktów firmy Behringer

Zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje?W moim przydaku jest podobnie chociaz ze strony sprzetowje nic do nich nie mam ale sam design tych urzadzen jakos mnie od nich odpycha....

-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 05 lis 2003, 14:03

Bez zartow - poprzedni, prostszy Behringer dzialal autorowi pytania dobrze a nowy, teoretycznie lepszy, zle. Poniewaz poziomy liniowe nie stanowia jakiegos specjalnego wyzwania dla elektroniki, podejrzewam "operator error" lub "kabel error" :)

Awatar użytkownika
hudy

Post autor: hudy » środa 05 lis 2003, 19:30

...Ja osobiście nie lubię produktów firmy Behringer

Zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje?W moim przydaku jest podobnie chociaz ze strony sprzetowje nic do nich nie mam ale sam design tych urzadzen jakos mnie od nich odpycha....

...

ja mam 1604a i jakos wszystko dziala...

nie szumi i nie trzeba nic kombinowac... wystarrczy podlaczyc i gra...

mam soundblastera i pomimo szumow karty jestem zadowolony...

a jesli chodzi o design, to wole srebrnego behringera niz np. notepad spirita...

profesjonalne aranzacje i podklady w roznych stylach muzycznych. 509377327...

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 05 lis 2003, 22:39

ja mam 1604a i jakos wszystko dziala...

nie szumi i nie trzeba nic kombinowac

No wlasnie - mistrzostwo swiata to to nie jest, ale cos nie chce mi sie wierzyc w az taka niska jakosc. Chyba, ze po prostu jest uszkodzony.

Awatar użytkownika
newpro
Kontakt:

Post autor: newpro » środa 05 lis 2003, 22:54

Z tymi szumami Behringera to coś podejrzanego, przyczyny trzeba szukać gdzie indziej, np. w złym lub niepoprawnym okablowaniu lub też jest to wada tego konkretnego egzemplarza. Spotkałem się bowiem z wieloma modelami mikserów tej marki i nawet te najmniejsze posiadają przyzwoite parametry.

WG

Post autor: WG » środa 05 lis 2003, 23:17

...mam Mia by Echo, z jakości jestem bardzo zadowolony i /niestety/ Behringer 1602A. posiadacze wiedzą oa czym mowie, przy zgrywaniu sciezek aranzacji z syntha sciezka po sciezce na komputer, musze podbijać glosnosc na gain prawie do granic mozliwosci, nie mowiac o tym, ze syma juz tez jest na maks. czy to wada, czy...cecha tego czegos? SZUM, SZUM, SZUM.

Nie powiedziałbym niestety bo to bardzo przyzwoity mikser.

Behringer-y wyróżniają się wysoką dynamiką i konkretnym dźwiękiem.

Coś musisz mieć nie tak. Może kable albo inny czynnik. Albo uszkodzone preampy, gniazda wejściowe w mikserze.

ODPOWIEDZ