Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Piniol - Posty:192
-
Kontakt:
Re: Brzmienia typu ''Orchestra''
autor: Piniol » wtorek 29 gru 2009, 03:15
Tak, chodzi o to.
Zassałem też Yellow tools ale za cholerę nie wiem jak zapakować do tego samplera darmową bibliotekę. Może ktoś mi pomoże?
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
-
heathenichaer
autor: heathenichaer » wtorek 29 gru 2009, 21:15
Zassałem też Yellow tools ale za cholerę nie wiem jak zapakować do tego samplera darmową bibliotekę. Może ktoś mi pomoże?...
Tak to powinno wyglądać:
"copy the available folders (z bibliotekami) into the folder "image files" inside your "Root Folder" that has been installed during the software installation"
Pozdrawiam
[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3
-
Piniol - Posty:192
-
Kontakt:
autor: Piniol » wtorek 29 gru 2009, 22:30
...
Zassałem też Yellow tools ale za cholerę nie wiem jak zapakować do tego samplera darmową bibliotekę. Może ktoś mi pomoże?...
Tak to powinno wyglądać:
"copy the available folders (z bibliotekami) into the folder "image files" inside your "Root Folder" that has been installed during the software installation"
Pozdrawiam
...
Bardzo dziękuję, byłem tak zmęczony że nie przeczytałem instrukcji. Obadam sprawę jutro czy działa.
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik
-
maciek.rzepinski - Posty:28
autor: maciek.rzepinski » środa 30 gru 2009, 01:25
Zainstalowałem program, jako stand-alone działa bez zarzutów...ale jako VST w Ableton Live 8.1 nie mogę odpalić- w ogóle nie wykrywa. Oczywiście zainstalowałem do folderu z innymi wtyczkami VST (w czasie instalacji prosi o wskazanie lokalizacji dla VST). Może ktoś pomoże rozwiązać ten problem? Da się to w ogóle odpalić w Abletonie?
;)
-
psysutra
autor: psysutra » środa 30 gru 2009, 03:24
Może Cię to zainteresuje:
Quantum Leap też ma darmową wersję paki orkiestrowej. Ponad Gigabajt brzmień spakowanych w zipach (nie wiem ile to jest po rozpakowaniu), kumpel sprawdzał, ja jeszcze nie znalazłem na to czasu, ale warte polecenia, zwłaszcza że to DARMOWE.
Stay Psychedelic People!
-
Andres
...
Zainstalowałem program, jako stand-alone działa bez zarzutów...ale jako VST w Ableton Live 8.1 nie mogę odpalić- w ogóle nie wykrywa. Oczywiście zainstalowałem do folderu z innymi wtyczkami VST (w czasie instalacji prosi o wskazanie lokalizacji dla VST). Może ktoś pomoże rozwiązać ten problem? Da się to w ogóle odpalić w Abletonie? ...
W folderze z wtyczkami utwórz dodatkowy folder zatytułowany Independence Free,tam schowaj plik dll i sprawdź,czy zadziała.U mnie inaczej też nie ruszyło (chociaż ja nie mam abletona,więc nie wiem czy będzie tak samo)
-
sqtracing.pl
autor: sqtracing.pl » czwartek 31 gru 2009, 18:21
Może Cię to zainteresuje:
Quantum Leap też ma darmową wersję paki orkiestrowej. Ponad Gigabajt brzmień spakowanych w zipach (nie wiem ile to jest po rozpakowaniu), kumpel sprawdzał, ja jeszcze nie znalazłem na to czasu, ale warte polecenia, zwłaszcza że to DARMOWE.
A jakiegoś linka można??
sqtRacing.pl - Warszawa, naprawy i modyfikacje tuningowe skuterów!
-
Pietro - Posty:771
autor: Pietro » czwartek 31 gru 2009, 18:30
...Może Cię to zainteresuje:
A jakiegoś linka można??...
W tym 16-postowym wątku już chyba pisano o tym ze trzy razy ;).
- Piotr
-
sqtracing.pl
autor: sqtracing.pl » piątek 01 sty 2010, 04:14
...Może Cię to zainteresuje:
A jakiegoś linka można??...
W tym 16-postowym wątku już chyba pisano o tym ze trzy razy ;).
- Piotr
Fakt. Zwyczajnie wszystko mi się pomieszało. Chodziło mi o Yellow Tools, bo ewql już mam:) A na stronie yellow tools nie mogę tego znaleźć. Czyżby koniec??
Przepraszam za zamieszanie i dzięki.
sqtRacing.pl - Warszawa, naprawy i modyfikacje tuningowe skuterów!
-
heathenichaer
autor: heathenichaer » piątek 01 sty 2010, 14:13
Fakt. Zwyczajnie wszystko mi się pomieszało. Chodziło mi o Yellow Tools, bo ewql już mam:) A na stronie yellow tools nie mogę tego znaleźć. Czyżby koniec??
Przepraszam za zamieszanie i dzięki....
Oj panie kolego widze że szumi przed oczami jeszcze hehehe
mi tez a linka znalazłem, będe twoim noworocznym bohaterem
)))))))))
http://www.yellowtools.us/cp21/cms/index.php?id=842
[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3