Brzmienia typu ''Orchestra''

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
DZ1
Brzmienia typu ''Orchestra''

Post autor: DZ1 » niedziela 27 gru 2009, 10:03

Witam

Poszukuje brzmien typu ''Orchestra'' podobnych to tych zawartych na krązku DVD dołączonym do grudniowej EiS w katalogu: FatLoud - Orchestrea \\ Orchestarl Hits.

Co polecacie z sampli/bibliotek sampli lub VSTi?

Moze jest cos podobnego freeware? W sieci mozna znalesc tego od groma ale jakość takich sampli jest powiedzmy....dyskusyjna (chociaż bardzo mozliwe ze przeoczyłem cos dobrego).

Pozdr,

Awatar użytkownika
Akton

Re: Brzmienia typu ''Orchestra''

Post autor: Akton » niedziela 27 gru 2009, 10:08

...
Witam

Poszukuje brzmien typu ''Orchestra'' podobnych to tych zawartych na krązku DVD dołączonym do grudniowej EiS w katalogu: FatLoud - Orchestrea \\ Orchestarl Hits.

Co polecacie z sampli/bibliotek sampli lub VSTi?

Moze jest cos podobnego freeware? W sieci mozna znalesc tego od groma ale jakość takich sampli jest powiedzmy....dyskusyjna (chociaż bardzo mozliwe ze przeoczyłem cos dobrego).

Pozdr,...

Oj, oj. Przecież na forum jest tego ok. 26 tysięcy :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

DZ1

Post autor: DZ1 » niedziela 27 gru 2009, 10:26

No tak, tylko, ze potrzebuje takich brzmien w dobrej jakosci, najlepiej sampli a w oststecznosci (''mocorzerne'') vsti.

Przeszukałem ''duzo internetu'' ;) i jedynym wynikiem tych poszukiwan jest..... haos :) dlatego pytam o konktetne, sprawdzone, dobrze-brzmiące biblioteki sampli (ewentualnie vsti) jakości właśnie tych zawartych na grudniowym DVD EiS bo te ''podeszły mi'' idealnie :) Prosiłbymbym najlepiej o linki do sprawdzonego softu jakiego Wy używacie.

Pozdr,

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » niedziela 27 gru 2009, 10:59

...
No tak, tylko, ze potrzebuje takich brzmien w dobrej jakosci, najlepiej sampli a w oststecznosci (''mocorzerne'') vsti.

Przeszukałem ''duzo internetu'' ;) i jedynym wynikiem tych poszukiwan jest..... haos :) dlatego pytam o konktetne, sprawdzone, dobrze-brzmiące biblioteki sampli (ewentualnie vsti) jakości właśnie tych zawartych na grudniowym DVD EiS bo te ''podeszły mi'' idealnie :) Prosiłbymbym najlepiej o linki do sprawdzonego softu jakiego Wy używacie.

Pozdr,...

Np. EWQL Gold Orchestra, Project SAM Symhobia, Philharmonik Miroslav, Kontakt 3 lub 4, EWQL Goliath. Video tutoriale znajdziesz bez problemów chociażby na You Tube i ogrom materiału w Google :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

DZ1

Post autor: DZ1 » niedziela 27 gru 2009, 11:18

Np. EWQL Gold Orchestra, Project SAM Symhobia, Philharmonik Miroslav, Kontakt 3 lub 4, EWQL Goliath. Video tutoriale znajdziesz bez problemów chociażby na You Tube i ogrom materiału w Google :)

... 

No i właśnie o to mi chodziło :) Dzieki :)

Ma ktos jeszcze jakies propozycje? (najlepiej sample i najlepiej free:) )

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 27 gru 2009, 12:41

...

... 

No i właśnie o to mi chodziło :) Dzieki :)

Ma ktos jeszcze jakies propozycje? (najlepiej sample i najlepiej free:) )
...

Co do wersji free, to jedynie nasówa mi się Independence firmy yellow tools:

http://www.yellowtools.us/cp21/cms/index.php?id=307

Nie znam jednak jakości jego biblioteki, jednak jest kilka opini pozytywnych. Warto przetestować. Może się uda :). Jak kolega Akton wspomniał, ja zamierzał kupić właśnie EWQL Gold Orchestra, w zestawie Complete composer collection. Podobno świetne brzmienia, można też się przekonać z demek na forum EW :).

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Pietro

Post autor: Pietro » niedziela 27 gru 2009, 13:46

Darmowe od EW masz tutaj:

http://www.soundsonline.com/free-orchestra

Nie jest tego wiele, ale za darmo to więcej niż opłacalne ;).

- Piotr 

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » poniedziałek 28 gru 2009, 21:59

...
Darmowe od EW masz tutaj:

http://www.soundsonline.com/free-orchestra

Nie jest tego wiele, ale za darmo to więcej niż opłacalne ;).

- Piotr ...

Jest sekcja skrzypiec 9dwa rodzaje artykulacji), trąbki (x2), waltornie, fagoty i to wsjo. Za wiele nie zwojujemy na tym biorąc pod uwagę że sekcja skrzypiec jest jak przystało na skalę skrzypiec do G małego. A namordowałem się przy instalacji pół dnia. Cholerne windowsy 7

Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 28 gru 2009, 22:16

...Za wiele nie zwojujemy na tym biorąc pod uwagę że sekcja skrzypiec jest jak przystało na skalę skrzypiec do G małego. A namordowałem się przy instalacji pół dnia. Cholerne windowsy 7...

Mowa o tym??
http://www.soundsonline.com/free/fillsurvey.php?sid=2
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » poniedziałek 28 gru 2009, 22:17

Jest sekcja skrzypiec 9dwa rodzaje artykulacji), trąbki (x2), waltornie, fagoty i to wsjo. Za wiele nie zwojujemy na tym biorąc pod uwagę że sekcja skrzypiec jest jak przystało na skalę skrzypiec do G małego. A namordowałem się przy instalacji pół dnia. Cholerne windowsy 7...

Darmowymi próbkami rzeczywiście niewiele można zawojować.

ODPOWIEDZ