Kompresor wielopasmowy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Orbit
Re: Kompresor wielopasmowy

Post autor: Orbit » środa 05 lis 2003, 08:31

.

zciagnołem Fajny Kompresorek :) działa itd, MB ty masz zawsze dobre pomysły ,...

********************** porownywałem Efekt koncowy ....... hmm, no PSP Vintyge działa jednal lepiej, Lecz w tym darmowym Kompresorku podoba mi sie Graficzny Interface, prosty i zrozumiały .

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » środa 05 lis 2003, 11:22

...

Odpowiadając na początkowe pytanie w tym wątku również polecam VW, a na początek proponuję pobawić się darmowym C3:

http://www.ismusic.ne.jp/slim_slow_slider/vst/index.html#c3...

Zajrzalem na te strone ale bez pobierania japonskich znakow Pobralem wtyczke, rozpakowalem...i nic w folderze znalazlem tylko dwa zdjecia i skrot do strony...a instalki nie ma?!Czyzby plik dll sam sie umiescil tam gdzie trzeba?!Chyba nie bo wtyczki nie widze....??!!
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
oneman

Post autor: oneman » środa 05 lis 2003, 13:15

Zajrzalem na te strone ale bez pobierania japonskich znakow Pobralem wtyczke, rozpakowalem...i nic w folderze znalazlem tylko dwa zdjecia i skrot do strony...a instalki nie ma?!Czyzby plik dll sam sie umiescil tam gdzie trzeba?!Chyba nie bo wtyczki nie widze....??!!...

to wtyczka w formacie VST - przekopiuj ten plik *dll do odpowiedniego folderu i po sprawie

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 05 lis 2003, 13:46

hmm ... dosc dobrym kompresorem wielopasmowym jest izotope-ozone ... dodatkowo ma on blok efektow ( reverb itp ) ,equalizer ,exciter itp.to w sumie jest taka multi-wtyczka tylko ze dosc wymagajaca :( ... ( dlatego tez razcej nadaje sie do koncowego miksu ) - dokumentacja+manual mozna sciagnac z strony izotope ...

jako 'zwykly' kompresor polecam ci timeworksa- compressor x ... taki maly czerwony rack ... mi on odpowiada ( na slady ) ale nie kazdemu podobaja sie efekty jego pracy ... coz:) pozdro.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 05 lis 2003, 14:08

Quote:
jako 'zwykly' kompresor polecam ci timeworksa- compressor x ... taki maly czerwony rack ... mi on odpowiada ( na slady ) ale nie kazdemu podobaja sie efekty jego pracy ... coz:) pozdro....

dla mnie jego efekt pracy zupełnie nie pasuje , ale to tylko moja subiektywna opinia.
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 05 lis 2003, 14:12

no wlasnie ... :) sam widzisz powyzej :) ... kazdy ma jakis wyrobiony ,wlasny gust ... :) pozdro.:)

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » środa 05 lis 2003, 15:33

Dzięki za wszelkie sugestie!!! ale prucz wypowiedzi djx76 , że TC Finalizer jest świetny nic nie było mowy o Hardware np. Quantum II ?...

P.S zaglądajcie na feelsound (chat)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 05 lis 2003, 15:54

...Dzięki za wszelkie sugestie!!! ale prucz wypowiedzi djx76 , że TC Finalizer jest świetny nic nie było mowy o Hardware np. Quantum II ?...

P.S zaglądajcie na feelsound (chat) ...

Jestem uzytkownikiem TC Finalizr , i powiem tak, działa ale nie powala na kolana,ma nie praktyczne Menu i brakuje mu kilku funkcji np, BYPASS poszczegolnych pasm , widziałem Quantum i jesli miał bym robic zakupo , to wybrał bym go Własnie

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » czwartek 06 lis 2003, 03:12

Quote:
Jestem uzytkownikiem TC Finalizr , i powiem tak, działa ale nie powala na kolana,ma nie praktyczne Menu i brakuje mu kilku funkcji np, BYPASS poszczegolnych pasm , widziałem Quantum i jesli miał bym robic zakupo , to wybrał bym go Własnie ...

spoko a finalizera oddaj dla mnie - gwiazdka się zbliża -
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 06 lis 2003, 07:32

spoko a finalizera oddaj dla mnie - gwiazdka się zbliża - ...

Ale co ty bys z tym robił ?

ODPOWIEDZ