Witam!
Do tej pory większych problemów z CS4 nie miałem. Jednak, jak przystało na ten DAW i tak w końcu zwariował. Mam 2 konkretne problemy, których nie potrafię rozwiązać:
Cubase przy łapaniu i przenoszeniu paru śladów powoduje czarny ekran. Max 3 razy miga, potem prawie że wszystko wraca do porządku, ale pozostają błędy graficze. Mam najnowsze sterowniki do jarty graficznej, ale co jak co, problem powraca i to często. Jakieś pomysły?
Drugi (już poważniejszy) problem, to taki, iż Cubase od tak z siebie się wyłącza. Nie ma komunikatów, nie ma zawieszki, nic. Po prostu znika z ekranu. Oczywiście po ponownym uruchomieniu nie może złapać kontaktu z interfejsem (M-Audio FW410). Do ponownego kontaktu trzeba restartować komputer. (A to już jest mocno uciążliwe co 30 minut...)
To, że się przesiądę na inny DAW to już oczywiste. (Te dwa błędy i wysypki nie dają pracować.) Póki co jednak mam parę projektów które chciałbym dokończyć.
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam!
P.S.: komputer to Athlon 64 X2 2 x 2,31GHz, 2GB Ram, GeForce 7900GS + Win XP Home SP3