Monitory - bass reflex z tyłu czy z przodu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Monitory - bass reflex z tyłu czy z przodu?

Post autor: AkselPL » piątek 11 gru 2009, 01:01

Inaczej...
Czy będzie słychac znaczna różnicę między tymi 6 calami Fostexa a 8 Yamahy ?
Czy ta regulacja charakterystki sie przyda, czy to raczej tylko taki" bajer" w tej klasie monitorów.
Jak wypadają te Yamahy bo słyszałem że nie najlepiej ?
Wiem że to tylko prezent ale skoro już kupujemy to chce aby by było możliwe najlepiej:)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
kapucha

Post autor: kapucha » piątek 11 gru 2009, 01:33

Może nie do końca Ci sprawę wyjaśnie, ale słyszałem yamaszki z subem w jednym ze sklepów muzycznych w Bydgoszczy i kurde teraz na nie choruję... ale te 4 klocki... Swoją drogą obsługa a raczej Ci kolesie co tam siedzą to jakaś masakra... Sprzedawca przy klijentach gada przez telefon a tak klnie, że uszy więdną...Pomijam już jakąkolwiek chęć pomocy ludźom, którzy pewnie by coś chcieli kupić...

Wracając jednak do monitorów przeszukawszy to zacnce forum znajdziesz i pozytywne jak i inne opinie o samych HS-80... Mi akurat przypadły do gustu. Szczegółowość, panorama ok. Perka ładnie chodziła, bas spoko ale dużo pomógł subwoofer... Sax też mi opdowiadał... Pierwsze wrażenia opisuję. Krótko słuchałem, gdyż niestety musiałem wyjść ze sklepu, żeby się do końca nie zgorszyć przez tego co tam miał sprzedawać... 

Presonus Inspire 1394, Sennheiser HD 280 pro, Kurzweil SP2X, RH Sound HSMC001, Oktava Mk-012, Alesis Mk1 active mkII

TeeR

Post autor: TeeR » piątek 11 gru 2009, 08:53

KRK RP6. Świetnie się na nich pracuje i przyjemnie słucha muzyki. To naprawdę świetny sprzęt za te pieniądze. Ja ciągle zmieniam sprzęt ale tylko tych monitorów nie ruszam bo są naprawdę dobre.

Weź też pod uwagę takie pierdoły jak podkładki izolujące od spodu, przyjemność z słuchania muzyki poza pracą czy niebanalny wygląd.

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » piątek 11 gru 2009, 10:11

Kupcie Alesis M1 Active MKII i po kłopocie!!!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 11 gru 2009, 11:11

...
Kupcie Alesis M1 Active MKII i po kłopocie!!!...

Były może i dobre swego czasu za te pieniądze, ale jest kilka ciekawszych alternatyw. Przez uwydatnianie basu przez te paczki kolega przy gatunku którym się zajmuje oszaleje szybko.

TeeR

Post autor: TeeR » piątek 11 gru 2009, 11:15

Były może i dobre swego czasu za te pieniądze, ale jest kilka ciekawszych alternatyw.

Dokładnie, te monitory zostały zdetronizowane przez KRK, TASCAMy i FOSTEXy.

A może 8-calowe TASCAMy z bassreflexem z przodu? Były bardzo dobrze oceniane na e-muzyk. I finansowo są przystępne.

ODPOWIEDZ