Chcesz produkować ? - MUSISZ mieć jedno i drugie. Kropka...
No z tym "MUSISZ" to się nie zgodzę, bo są producenci także polscy którzy robią muzę na nagłośnieniu z wieży i wydają ją na zagranicznych bardzo dobrych labelach... ale tu w grę wchodzą juz umiejętności. Ja jednak mam inne podejście i wiem, że muszę mieć płaską charakterystykę w monitorach lub w słuchawkach. I nie wiem co na początek będzie lepsze.
Powiedzmy sobie szczerze, że Ci artyści i ich bardzo dobre labele brzmieniowo to jeden wielki chłam i o ile ta ich muza tłucze w klubie, gra w samochodzie z subwooferem jako główny głośnik czy na jakichś komputerowych pierdziawkach jest wszystko ok to już puszczenie tych produkcji na lepszym odsłuchu ujawnia ogromną amatorszczyznę owych twórców. Nikt tak naprawdę nie wie jak dane house czy minimal miał zabrzmieć, bo w sumie nie ma tam żadnych reguł, a wielokrotnie dziwaczne za głośne w stosunku do całości dźwięki są uważane jako innowacja i że właśnie tak miało być. Kupuj słuchawy i produkuj, chociażby dla własnej satysfakcji, a ATB czy Paul Van Dyk to i tak prędko z Ciebie nie będzie