...ać
o co chodzi? to jakaś taka kooperacja?
Nie czytasz uważnie.
Była o tym informacja na łamach....
Przegapiłem, przepraszam a gdzie jest ta informacja?
...ać
o co chodzi? to jakaś taka kooperacja?
Nie czytasz uważnie.
Była o tym informacja na łamach....
Przegapiłem, przepraszam a gdzie jest ta informacja?
Najbardziej podobały mi się porady np. jak stworzyć kawałek electro , i opisy : weż abletona i zrób TO , póżniej weż cubasa , sonara i zrób TO , następnie weż logica i zrób TO , no i gotowy kawałek.
......a gdzie jest ta informacja?...
Wystarczy zajrzeć w stopkę redakcyjną i wszystko staje się jasne. ...
W numerze 11 przy wstępniaku Wydawca pisał o nawiązaniu współpracy.
A mnie brakuje starych dobrych (pisanych z polotem) wstepniaków Tomka Wróblewskiego. Zawsze byl to dla mnie jeden z najwazniejszych (hehe) artykułów w calym piśmie. Nie dałoby rady załatwić na nowo??? Te wstepniaki miały w sobie coś.
...
A mnie brakuje starych dobrych (pisanych z polotem) wstepniaków Tomka Wróblewskiego. Zawsze byl to dla mnie jeden z najwazniejszych (hehe) artykułów w calym piśmie. Nie dałoby rady załatwić na nowo??? Te wstepniaki miały w sobie coś.
...
Hmm... żeczywiście estrada pod kierownictwem nowego naczelnego trochę zmieniła kierunek jeżeli chodzi o tematykę pisma. Z profilu a tzw "organicznego" przeszli na profil elektroniczny. Wystarczy spojrzeć na artykuły dotyczące sprzętu. Jest tam więcej sprzętu dla DJ niż do nagrywania. A artykuł o powstawaniu słynnych płyt??? Ktoś zna tego wykonawce? bo ja nawet nie pamiętam jego imienia albo ksywy. Niewiem może się nieznam...
Szkoda trochę bo nie każdy jest DJ a wiele spraw nie zostało jeszcze objaśnionych. Jeżeli już to powinien powstać nowe pismo dla DJ coś właśnie w stylu Future Music, ale to pismo w polsce upadło... Oby w przypadku estrady nie było podobnie...
Recoil
....Szkoda trochę bo nie każdy jest DJ a wiele spraw nie zostało jeszcze objaśnionych. Jeżeli już to powinien powstać nowe pismo dla DJ coś właśnie w stylu Future Music, ale to pismo w polsce upadło... Oby w przypadku estrady nie było podobnie...
Recoil...
No pojawiło się ostatnio trochę sprzętu dj-skiego, ale nie przesadzajmy, że ten sprzęt dominuje. Po prostu przez pare numerów ciągnął się jeden artykuł, który według mnie rozpocznie powstawanie podobnych w kolejnych numerach. Mnie tam się taki pomysł podoba. Może będą właśnie artykuły w stylu "Ja, realizator", "Ja, gitarzysta" ...itp. Jest wiele tematów, które trzeba by z bliska przedstawić.
Co do tutoriali, myślę, że są ok. Pewnie że można by napisać co jak i dlaczego, ale to pewnie by się nie zmieściło w kilku numerach magazynu. Tak przynajmniej mamy przykłady jakieś. Nie można przecież mieć wszystkiego od razu
No i sprawa nowego "elektronicznego" kierunku magazynu. Myślę, że jest to dobre. Sam siedzę w gatunkach elektronicznych a na łamach do tej pory czytałem przeważnie o technikach miksowania rock, pop i podobne. W gatunkach elektronicznych wiele jest odstępów jeśli chodzi o miks, mastering, kreowanie barw etc. Coraz więcej ludzi się angażuję w elektronikę, ale nie wie o niektórych rzeczach jak je ugryźć.
Obecnie myślę, że Estrada nabiera kierunek w którym będzie się starała skupić metody produkcji przeróżnych produktów zmieniając status "Magazyn Muzyków i Realizatorów" na "Magazyn dla wszystkich Muzyków i Realizatorów" Ale to tylko moja opinia.
Pozdrawiam!
......A to polskie wydanie Future Music jeszcze wychodzi czy juz splajtowało?...
Pisząc grzecznie: nie wychodzi. ...
Nic dziwnego, polska edycja była tragiczna:
-słabe tłumaczenia (jakby z altavisty ;) ),
-przestarzałe newsy (np jako nowości opisywane programy czy sprzęta które juź hulały od kilku miesięcy),
-zła terminologia, pisał to ktoś kto nie znał sie na muzie albo źle tłumaczył na polski
-ultra przestarzałe recenzje softu - np opis Olgi Schwa, ze producent wkrotce zapowiada wersje na Maka, tymczasem ja juz mialem od paru miechów Schwę na Maku,
-i kilka innych kiksów.
Kupiłem jeden numer i dałem sobie spokój.