Firewire na USB?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Firewire na USB?

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 23 lis 2009, 17:17

Witam. Kochani musicie mi doradzic! Spedzilem dzisiaj prawie caly dzien w sklepie komputerowym, zlozylismy juz z gosciem fajnego kompa i powiedzialem o przejsciowce na pci-e do express card do mojego UADa 2 laptop a gosc mowi ze nie wie czy to bedzie dzialac...Juto ma przyjsc adapter na express card  (http://www.synchrotech.com/products-expc/pcie-expresscard-slot-drive_01.html) Bardzo prosze pomozcie, a moze ktos juz robil podobne rzeczy?

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Polyester

Post autor: Polyester » wtorek 08 gru 2009, 14:21

Mam podobny problem kupiłem adapter i próbuje ulokować karte UAD2-Solo Laptop w porcie PCMCIA :) fizycznie nie ma problemu natomiast nie ma mowy o zainstalowaniu sterowników ,pomimo że przy pomocy drivermax ściągnoąłęm wszystkie najnowsze i nawet w BIOSIE mam już widoczny Express Cars to wciąż pojawia się komunikat

wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu.System Windows nie moze załadowac sterownika urzadzenia dla tego sprzętu .Sterownik moze byc uszkodzony lub nieobecny.(Kod 39)

Chyba oddam UADa bo to nie zadziała

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 08 gru 2009, 15:23

...
Mam podobny problem kupiłem adapter i próbuje ulokować karte UAD2-Solo Laptop w porcie PCMCIA :) fizycznie nie ma problemu natomiast nie ma mowy o zainstalowaniu sterowników ,pomimo że przy pomocy drivermax ściągnoąłęm wszystkie najnowsze i nawet w BIOSIE mam już widoczny Express Cars to wciąż pojawia się komunikat

wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu.System Windows nie moze załadowac sterownika urzadzenia dla tego sprzętu .Sterownik moze byc uszkodzony lub nieobecny.(Kod 39)

Chyba oddam UADa bo to nie zadziała...

A jest mozliwosc oddania? Kupiles czy jak?

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Polyester

Post autor: Polyester » piątek 11 gru 2009, 00:33

tak jest taka możliwość i oddałem nie ma opcji żeby UAD-2 Solo LAptop działal z jakimkolwiek adapterem albo masz slot Express Card albo zapomnij.Wczoraj dostałem odpowiedź od Universal Audio.Teraz będę próbował z Liquid Mixem ,czy ktoś ma pojęcie czy Liquid będzie współpracował z adapterem Firewire do PCMCIA?? ponieważ na orginalnym firewire mam wpięty dysk i czy to wogóle będzie działać biorąc pod uwagę obciążenie przesyłem danych.........

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 11 gru 2009, 00:40

...tak jest taka możliwość i oddałem nie ma opcji żeby UAD-2 Solo LAptop działal z jakimkolwiek adapterem albo masz slot Express Card albo zapomnij.Wczoraj dostałem odpowiedź od Universal Audio.Teraz będę próbował z Liquid Mixem ,czy ktoś ma pojęcie czy Liquid będzie współpracował z adapterem Firewire do PCMCIA?? ponieważ na orginalnym firewire mam wpięty dysk i czy to wogóle będzie działać biorąc pod uwagę obciążenie przesyłem danych............ 

Z Liquid Mixem nie próbowałem, ale interfejs (M-Audio FW410) chodzi bez problemowo. (Ba! Wydaję mi się iż nawet lepiej niż na moim stacjonarnymCool)

A czy na tym dysku wpiętym bezpośrednio w FW masz biblioteki poinstalowane czy to tylko back up? Jeśli to drugie, to bym ten dysk dał na PCMCIA a LM bezpośrednio do owego zwolnionego portu.

A z UAD-2 Laptop to niestey...Musi być wpęta karta bezpośrednio. Ciekawe jak rozwiążą ten problem posiadacze nowych Macbooków Pro, gdzie zamiast tego slotu dali slot na karty SD...(po cholerę z kolei...).

Polyester

Post autor: Polyester » piątek 11 gru 2009, 01:06

hm muszą znależć inną kartę, co do mnie to niestety mam biblioteki więc nie mogę zrezygnować jedyną opcją będzie przepiąć na usb ale już mam ozone na usb+klawiatura+myszka+ilok+maschine :) więc to chyba nie jest dobry pomysł ale może wepne go na pcmcia przez interfejs firewire nie wiem będzie sporo kombinowania a może nie....pisałem do Focusrite ale nie testowali takiej kombinacji więc znowu będe pierwszy ,jak zwykle nie w tym co trzeba{#śmiech}

ODPOWIEDZ