Witam. Od pewnego czasu bawie sie w domowe nagrywanie kupiłem kartę Juli@ i jestem z niej zadowolony choc miałem spore kłopoty z instalacją na vistę. Nurtuje mnie inny problem , nagrywam na takim zestawie mikrofom mxl 1006bp czyli nie wysokich lotów a jako preamp mixer soundcraft efx 12. Problem jet taki,że bardzo górą mi to świergoli i musze zdejmować aż o -15bd.Co w tym zestawie lepiej wymienić na lepszy mikrofon czy lepszy preamp, niestety wszystkiego wymienić nie mogę.Dzięki za sugestię.
lepszy mikrofon czy preamp ?
Re: lepszy mikrofon czy preamp ?
Zdefiniuj słowo "świergolić"
Re: lepszy mikrofon czy preamp ?
...
Witam. Od pewnego czasu bawie sie w domowe nagrywanie kupiłem kartę Juli@ i jestem z niej zadowolony choc miałem spore kłopoty z instalacją na vistę. Nurtuje mnie inny problem , nagrywam na takim zestawie mikrofom mxl 1006bp czyli nie wysokich lotów a jako preamp mixer soundcraft efx 12. Problem jet taki,że bardzo górą mi to świergoli i musze zdejmować aż o -15bd.Co w tym zestawie lepiej wymienić na lepszy mikrofon czy lepszy preamp, niestety wszystkiego wymienić nie mogę.Dzięki za sugestię....
spory nadmiar góry wydaje mi się, że gałka na mikserze powinna znajdować się w neutralnym położeniu w okolicy zera