lepszy mikrofon czy preamp ?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
axon
lepszy mikrofon czy preamp ?

Post autor: axon » poniedziałek 07 gru 2009, 12:19

Witam. Od pewnego czasu bawie sie w domowe nagrywanie kupiłem kartę Juli@ i jestem z niej zadowolony choc miałem spore kłopoty z instalacją na vistę. Nurtuje mnie inny problem , nagrywam na takim zestawie mikrofom mxl 1006bp czyli nie wysokich lotów  a jako preamp mixer soundcraft efx 12. Problem jet taki,że bardzo górą mi to świergoli i musze zdejmować aż o -15bd.Co w tym zestawie lepiej wymienić na lepszy mikrofon czy lepszy preamp, niestety wszystkiego wymienić nie mogę.Dzięki za sugestię.

Awatar użytkownika
irok84

Re: lepszy mikrofon czy preamp ?

Post autor: irok84 » poniedziałek 07 gru 2009, 12:24

Zdefiniuj słowo "świergolić"

Awatar użytkownika
axon

Re: lepszy mikrofon czy preamp ?

Post autor: axon » poniedziałek 07 gru 2009, 12:41

...
Witam. Od pewnego czasu bawie sie w domowe nagrywanie kupiłem kartę Juli@ i jestem z niej zadowolony choc miałem spore kłopoty z instalacją na vistę. Nurtuje mnie inny problem , nagrywam na takim zestawie mikrofom mxl 1006bp czyli nie wysokich lotów  a jako preamp mixer soundcraft efx 12. Problem jet taki,że bardzo górą mi to świergoli i musze zdejmować aż o -15bd.Co w tym zestawie lepiej wymienić na lepszy mikrofon czy lepszy preamp, niestety wszystkiego wymienić nie mogę.Dzięki za sugestię....

spory nadmiar góry wydaje mi się, że gałka na mikserze powinna znajdować się w neutralnym położeniu w okolicy zera

ODPOWIEDZ