Reverence w Cubase - da się z tego coś ukręcić na wokalu?
Pozdrawiam
Re: Reverence w Cubase - da się z tego coś ukręcić na wokalu?
...Od niedawna jestem posiadaczem C5 i jestem ciekawy Waszych opini. Używałem do tej pory sir-a, bądź też sprzętowych pogłosów. Ztego co widziałem zjada dużo procka...
Pozdrawiam...
Kolego zerknij do archiwum. Kilka dni temu przewijał się wątek opini o C5, pozdrawiam.
Kolego zerknij do archiwum. Kilka dni temu przewijał się wątek opini o C5, pozdrawiam....
Ale ja nie pytam o cały C5 bo jest naprawdę spoko, ale o konkretną wtyczkę z tego programu. Nie wysyłaj mnie więc do wyszukiwarki, bo na ten temat jeszcze nic konkretnego nie ma..., a jak nic nie wiesz to po co zaśmiecasz forum ?
Pozdro
Skoro do tej pory używałeś SIR, to wiesz z czym to się je (obciążenie CPU będzie zbliżone z Reverence). Możesz przecież nawet używać tych samych impulsów, co wcześniej. To, czy da się coś z tego "ukręcić" zależy od impulsów, ustawień i dobrego ucha.
- Piotr
...Od niedawna jestem posiadaczem C5 i jestem ciekawy Waszych opini.
Skąd ta nerwowość kolego? Skoro napisałeś jak wyżej, myślę że wskazówka była na miejscu. Pozdrawiam.
To, czy da się coś z tego "ukręcić" zależy od impulsów, ustawień i dobrego ucha.
Właśnie coś mi nie pasuje z tymi impulsami. Dają trochę za dużo ingerencji w barwę, albo może za mało znam ten efekt, a czasu jak na lekarstwo żeby podłubać...
Pozdro
Właśnie coś mi nie pasuje z tymi impulsami. Dają trochę za dużo ingerencji w barwę, albo może za mało znam ten efekt, a czasu jak na lekarstwo żeby podłubać...
Reverence po załadowaniu impulsu domyślnie ustawia stopień nasycenia efektu na 100% czyli to co słyszysz, to właściwie sam przetworzony sygnał z Reverence bez cienia oryginalnego źródła. Pierwsze co trzeba zrobić to właśnie ustawić ten parametr, w zależności od impulsu i zastosowań 10-20% powinno dać obraz tego, jak z tym pracować.
- Piotr
O to mi chodziło:) Dzięki. Zanim bym się wczytał w angielskie instrukcje to już przestałbym tego używać...
Pozdro
...
Reverence po załadowaniu impulsu domyślnie ustawia stopień nasycenia efektu na 100% czyli to co słyszysz, to właściwie sam przetworzony sygnał z Reverence bez cienia oryginalnego źródła. Pierwsze co trzeba zrobić to właśnie ustawić ten parametr, w zależności od impulsu i zastosowań 10-20% powinno dać obraz tego, jak z tym pracować.
- Piotr ...
No nie do końca, bo jeśli używasz reverence jako pogłosu to dobrze go wpiąć jako wysyłkę (mozna wtedy uzyć go dla wielu kanałów), ustawić na maksa wpływ wtyczki (mix na 100), a ilość pogłosu regulować wysyłką.
No nie do końca, bo jeśli używasz reverence jako pogłosu to dobrze go wpiąć jako wysyłkę (mozna wtedy uzyć go dla wielu kanałów), ustawić na maksa wpływ wtyczki (mix na 100), a ilość pogłosu regulować wysyłką.
...
No można i tak, ale wtedy i tak ustawiasz proporcje między oryginalnym sygnałem a powrotem pogłosu.
Jeśli Mamoń mówi, że pogłos ma za duży wpływ na brzmienie, to znaczy że najprawdopodobniej ma tego pogłosu go za dużo.
- Piotr