Roland XP 30, czy Juno D?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Kubańczyk
Re: Roland XP 30, czy Juno D?

Post autor: Kubańczyk » piątek 04 gru 2009, 14:55

Mam problem z xp-30 chodzi o to iż są tylko 32 pozycje do własnych ustawięń jak można to zgrać na dyskietkę np za pomocą midi - z góry dzieki za pomoc... 

Jesli za pomocą midi to poszukaj "Bulk dump" w instrukcji, ale dyskietka tu nie jest konieczna.

Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Awatar użytkownika
INES

Re: Roland XP 30, czy Juno D?

Post autor: INES » piątek 04 gru 2009, 18:38

Wiele osób wyraziło negatywne opinie co do syntezatorów Rolanda z serii XP. Miałam styczność z Rolandem XP80 jest to potężna stacja robacza z kapitalnym brzmieniem. Mam znajomego, który gra na Rolandzie XP50 wykręca na nim niesamowicie chore brzmienia (do muzyki elektro). Jeśli jesteś zainteresowany syntezatorem z tej serii zdecydowanie mogłabym Ci polecić tylko Rolanda XP 60 (łatwy w przenoszeniu :) – porównując go do XP 80). Jeśli zależy Ci na  arpeggiatorze   to tylko  w modelu XP 60 i 80.

Moim zdaniem Roland od serii XP 60 to zawodowy instrument – …do każdego rodzaju muzyki.

ODPOWIEDZ