Neutrik, gdzie kupić?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
TeeR
Re: Neutrik, gdzie kupić?

Post autor: TeeR » piątek 04 gru 2009, 11:57

Neutrik ma genialne złącza NYS201 i NYS202. Są wąziutkie i zgrabne (bez problemu mieszczą się obok siebie np. w karcie dźwiękowej). Mają powtarzalny kształt i doskonale się lutują. Wykonane bardzo solidnie i estetycznie. A kosztują 4zł/szt. Jak dla mnie mistrzostwo świata. 2 lata temu wszystkie swoje jacki wymieniłem na nie i nie było nigdy żadnych problemów!

http://teerstudio.dzs.pl/strony/t/teerstudio/img/tlo3.jpg

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 04 gru 2009, 14:34

...
Neutrik ma genialne złącza NYS201 i NYS202. Są wąziutkie i zgrabne (bez problemu mieszczą się obok siebie np. w karcie dźwiękowej). Mają powtarzalny kształt i doskonale się lutują. Wykonane bardzo solidnie i estetycznie. A kosztują 4zł/szt. Jak dla mnie mistrzostwo świata. 2 lata temu wszystkie swoje jacki wymieniłem na nie i nie było nigdy żadnych problemów!

http://teerstudio.dzs.pl/strony/t/teerstudio/img/tlo3.jpg...

...przed chwila odebralem paczke z wtykami Amphenol i zapwniam Cie ze Neutrik za 4zl to nie mistrzostwo swiata. Dalem za jacki amphenol 7 zl za sztuke plus vat. Cale zycie kupowalem wtyki Neutrik i musze przynac ze Amphenol robi produkty wyzszej jakosci, wystarczylo ze wziolem do reki rozkrecilem wszystko super solidnie zrobione nozki nie sa przymocowane do plastku tylko do jakiegos innego tworzywa. Przedewszystkim latwo wszystko polutowac noi sa pozlacane, za pozlacanego Neutrika musialem zaplacic 20zl a tu mam za 7zl duzo lepszy produkt. Ogolnie nawet obudowa lepiej wykonana.

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 04 gru 2009, 14:36

...
...

http://teerstudio.dzs.pl/strony/t/teerstudio/img/tlo3.jpg...

...przed chwila odebralem paczke z wtykami Amphenol i zapwniam Cie ze Neutrik za 4zl to nie mistrzostwo swiata. Dalem za jacki amphenol 7 zl za sztuke plus vat. Cale zycie kupowalem wtyki Neutrik i musze przynac ze Amphenol robi produkty wyzszej jakosci, wystarczylo ze wziolem do reki rozkrecilem wszystko super solidnie zrobione nozki nie sa przymocowane do plastku tylko do jakiegos innego tworzywa. Przedewszystkim latwo wszystko polutowac noi sa pozlacane, za pozlacanego Neutrika musialem zaplacic 20zl a tu mam za 7zl duzo lepszy produkt. Ogolnie nawet obudowa lepiej wykonana.

Jeszcze dodam ze Neutrik z oznaczeniem NYS to chinszczyzna.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 04 gru 2009, 15:02

...Jeszcze dodam ze Neutrik z oznaczeniem NYS to chinszczyzna.

Znana jako REAN - złącza "budżetowe", wysokiej jakości. Ja także posiadam ich wiele i są bardzo OK.

Które styki w których złączach Amphenola za 7zł netto maja pozłacane styki? Osobiście nie spotkałem, a mam ich sporo, daj foto :)
...

Bardzo prosze, foto dopiero co zrobilem:) Oczywiscie 7zl dolicz do tego jeszcze 22% vatu:) http://www.megaupload.com/?d=NOHLTIBL

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 04 gru 2009, 15:06

...
...Jeszcze dodam ze Neutrik z oznaczeniem NYS to chinszczyzna.

Znana jako REAN - złącza "budżetowe", wysokiej jakości. Ja także posiadam ich wiele i są bardzo OK.

Które styki w których złączach Amphenola za 7zł netto maja pozłacane styki? Osobiście nie spotkałem, a mam ich sporo, daj foto :)
...

Bardzo prosze, foto dopiero co zrobilem:) Oczywiscie 7zl dolicz do tego jeszcze 22% vatu:) http://www.megaupload.com/?d=NOHLTIBL...

Znaczy wtyki sa zlocone, tak jest napisane:)

TeeR

Post autor: TeeR » piątek 04 gru 2009, 15:27

Tak, seria NYS to chińszczyzna. Ale nie mam nic przeciwko chińczykom. A Ty? Czy jesteś rasistą? Do poziomu wykonania nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

Czy oświecisz nas wreszcie gdzież można za 7zł netto kupić wtyki Amphenola??

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 04 gru 2009, 15:31

...
Tak, seria NYS to chińszczyzna. Ale nie mam nic przeciwko chińczykom. A Ty? Czy jesteś rasistą? Do poziomu wykonania nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

Czy oświecisz nas wreszcie gdzież można za 7zł netto kupić wtyki Amphenola??...

Jak doradzil mi wyzej kolega ZbigiB http://www.tme.eu/pl/. Dalem wlasna fotke bo na stronie nie jest pokazane jak wtyk wyglada wewnatrz.

[addsig]

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » sobota 05 gru 2009, 00:27

...
...
cena Ampenola to 6zl ale moze znajdziesz gdzies taniej

Szalenie mnie ciekawi gdzie kupujesz oryginalnego AMPHENOLa za 6zł {#zdziwko}
...

Raczej amphenol wymięka przy neutriku. O ile Amphenol ma bardzo dobre i tańsze Jacki (chociaż TRS potrafi po skręceniu poprzecinać kable ;]), to XLR są dużo gorsze.
...

Hej

tak palcilem 6 michow temu

Sklep muzyczny "Harmoniusz" w Tarnobrzegu

i oczywiscie zniszka byla dla mnie ze jako zostawiam dosc spore ilosci pieniedzy jako staly klient

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Kyle

Post autor: Kyle » sobota 05 gru 2009, 11:53

Nia chciałem zakładać nowego tematu więc krótkie pytanie: jakie znacie firmy produkujące dobre, gotowe kable XLR (męski) - TRS (męski) poza ProCab i PROEL (Die HARD) ? Długość nie mniej niż 1,5m.

ODPOWIEDZ