Wyprzedaż w Native Instruments

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Blaviken
Re: Wyprzedaż w Native Instruments

Post autor: Blaviken » piątek 27 lis 2009, 16:22

Przepraszam, ale czy Ty kiedykolwiek kupowales legalny soft online? Przeciez zawsze tak jest, nie mozesz sobie wybierac waluty. Malo tego, jeszcze Ci podatek dolicza europejski ;)
Można to ławo ominąć ale trzeba mieć znajomych w USA lub w kraju gdzie NI rozlicza się z ludzikami w dolarach. Komplete 6 kupiłem dzięki koledze z USA. Wyszło naprawdę dużo taniej niż zakup w Euro nie mówiąc już o cenie w Polsce nawet jak doliczyłem te kilkanaście dolców za wysyłkę Polamerem.
Pozdrawiam.
www.blaviken.com

perfektsound

Post autor: perfektsound » piątek 27 lis 2009, 17:24

...Przepraszam, ale czy Ty kiedykolwiek kupowales legalny soft online? Przeciez zawsze tak jest, nie mozesz sobie wybierac waluty. Malo tego, jeszcze Ci podatek dolicza europejski ;)
Można to ławo ominąć ale trzeba mieć znajomych w USA lub w kraju gdzie NI rozlicza się z ludzikami w dolarach. Komplete 6 kupiłem dzięki koledze z USA. Wyszło naprawdę dużo taniej niż zakup w Euro nie mówiąc już o cenie w Polsce nawet jak doliczyłem te kilkanaście dolców za wysyłkę Polamerem.
Pozdrawiam....

Mam ale dla paru groszy nie chce mi sie robic calego korowodu. Dmuchnąłem Komplete 5, teraz apgrejdowałem do Komplete 6. I tak jestem zadowolony ;)

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 27 lis 2009, 19:52

...w porownaniu do lipcowej promocji na komplete 5 ta promocja wydaje sie malo atrakcyjna ;) ... 

Nie wiem... Reaktor za 99 EUR?

Kiedyś bardzo chciałem mieć ten program, ale był trochę drogi, potem mi przeszło... Ale za taką cenę? Zastanawiam się

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » piątek 27 lis 2009, 20:31

Kiedyś bardzo chciałem mieć ten program, ale był trochę drogi, potem mi przeszło... Ale za taką cenę? Zastanawiam się

no w tamtej promocji cena za jedna wtyczke wychodzila srednio 163PLN ;)

[addsig]
the Sun Personality

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 27 lis 2009, 21:17

...

no w tamtej promocji cena za jedna wtyczke wychodzila srednio 163PLN ;)

Fajna cena, ale jak ktoś potrzebuje tych wszystkich wtyczek...

Ja zasadniczo rozważam tylko Reaktora

Awatar użytkownika
QMK

Post autor: QMK » niedziela 29 lis 2009, 00:26

A jak wyglada sytuacja kiedy odkupuje wersje box która jest juz zarejestowana. Czy można zarejestrowac ponownie? Trzeba cos ponownie płacic itp. ?

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 29 lis 2009, 09:22

...A jak wyglada sytuacja kiedy odkupuje wersje box która jest juz zarejestowana. Czy można zarejestrowac ponownie? Trzeba cos ponownie płacic itp. ?... 

Programy NI mogą być odsprzedawane (poza wersjami edukacyjnymi), ale użytkownik musi najpierw "wyrejestrować" swoje licencje, zanim je sprzeda. Dawniej było to opisane w FAQ, teraz chyba zniknęło i TUTAJ zostało tylko tyle:

"I would like to sell a product and transfer it to another customer.

Please refer your question to our Registration Support...
Attention: EDU versions for educational use may not be resold or transferred."

Czyli trzeba się z nimi skontaktować. Tylko trzeba pamiętać, że musi to zrobić sprzedający - zanim sprzeda swoje licencje. Jeżeli odkupisz od kogoś produkt NI, który nie został wyrejestrowany, spodziewam się kłopotów.

Awatar użytkownika
QMK

Post autor: QMK » niedziela 29 lis 2009, 16:23

Dzięki za info.

Jednak się skusze na wersję download . Mam nadzieje tylko że nie jest to wersja okrojona o instrumenty itp. i że licencja jest ta sama tzn ze moge wykorzystywac w produkcjach komercyjnych.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 29 lis 2009, 16:30

Jednak się skusze na wersję download . Mam nadzieje tylko że nie jest to wersja okrojona o instrumenty itp. i że licencja jest ta sama tzn ze moge wykorzystywac w produkcjach komercyjnych.... 

Nigdy nie było żadnych różnic w zawartości wersji pudełkowej i download. Licencja na pewno jest ta sama.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 30 lis 2009, 07:18

To ja zadam trochę inne pytanie dotyczące NI- czyżby położyli lagę na PRO-53? Bo kopałem w ich serwisie, kopałem, ale opcji zakupu za grzyba nie ma
Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ