Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
TELFIX
RME9632 - brak okablowania na złączach DB9 i DB15
autor: TELFIX » sobota 28 lis 2009, 12:56
Witam.
Ja znowu z nietypowym problemem. Podczas przeprowadzki po porstu najzwyczajniej zagubiłem komplet kabli przejściowych z karty do urządzeń zewn. Na karcie sa generalnie dwa złącza DB9 i DB15. Czy którys z szanownych forumowiczów posiada opis wyprowadzeń tak, bym mógł sobie zrobić zastęcze kabelki albo może "przedmuchać" miernikiem kolejnośc wyprowadzeń z kabelków swojej karty RME? Może ktoś wie gdzie szukać nowych bądź uzywanych? Juz dałem "znać" audiostacji czy coś nei maja w sowich magazynach ale będę musiał penwie poczekać.
Będę zobowiązany za jakiekolwiek informacje.
Robert
Elektronik - technik, komputery zawodowo, kompozytor amator
-
OlimpRecordsStudio
autor: OlimpRecordsStudio » sobota 28 lis 2009, 22:20
Kolego! Nie musisz nic dmuchać! Pociągnij instrukcję ze strony RME, a tam jest wszystko dokładnie rozpisane. Jak nie lubisz lutować to faktycznie audiostacja albo Sommer Cable od Show Design. Profeska, Neutrik. Zresztę w sklepach internetowych też dostaniesz te kabelki...
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com
-
TELFIX
autor: TELFIX » poniedziałek 30 lis 2009, 12:01
Witam.
Faktycznie, ale przyznaję że przeglądałem całą intrukcję i nie zauważyłem tej strony. Chyba jak zauważyłem na rysunku jack'i ze słuchawek musiałem to przeskoczyć. Mój błąd i biję się w pierś! Mimo wszystko 1000 kroć dziękuję. Zaraz wezmę się za zorganizowanie materiałów i zabieram się za lutowanie.
Ach...lama ze mnie 
Elektronik - technik, komputery zawodowo, kompozytor amator