Mikrofon MXL 770 i wszystko co potrzebne do podłączenia.

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
bartek12
Mikrofon MXL 770 i wszystko co potrzebne do podłączenia.

Post autor: bartek12 » wtorek 24 lis 2009, 15:44

Witam. Mam zamiar kupić mikrofon pojemnościowy MXL 770 .
http://www.djshop.pl/i2120,mxl-770.html

Z racji że będzie to mój pierwszy mikrofon i nie mam zielonego pojęcia o takim sprzęcie mam kilka pytań.
Po pierwsze co poza mikrofonem musze kupić aby móc go podłączyć do komputera i rejestrować wokal. Prosze tu o podanie wszelkiego okablowania, wzmacniacza i najmniejszych pierdół które będą niezbędne do podłączenia. W miare możliwośći prosil bym o linki żeby bylo prościej. Chcialbym porprostu aby ktos podal wszystko co musze kupic abym byl w stanie podłączyc mikrofon. A z racji że nie znam się na wejsciach i ogolnie elektronice prosze o pomoc.
Jako kopletny laik nie chcialbym odpowiedzi w stylu " poszukaj w google" tylko oczekuje konkretnych odpowiedzi, dzięki którym będe wiedzial jakie części dokładnie zakupić.
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
delorjan

Re: Mikrofon MXL 770 i wszystko co potrzebne do podłączenia.

Post autor: delorjan » wtorek 24 lis 2009, 16:34

...Witam. Mam zamiar kupić mikrofon pojemnościowy MXL 770 .

Z racji że będzie to mój pierwszy mikrofon i nie mam zielonego pojęcia o takim sprzęcie mam kilka pytań.
Po pierwsze co poza mikrofonem musze kupić aby móc go podłączyć do komputera i rejestrować wokal. Prosze tu o podanie wszelkiego okablowania, wzmacniacza i najmniejszych pierdół które będą niezbędne do podłączenia. W miare możliwośći prosil bym o linki żeby bylo prościej. Chcialbym porprostu aby ktos podal wszystko co musze kupic abym byl w stanie podłączyc mikrofon. A z racji że nie znam się na wejsciach i ogolnie elektronice prosze o pomoc.
Jako kopletny laik nie chcialbym odpowiedzi w stylu " poszukaj w google" tylko oczekuje konkretnych odpowiedzi, dzięki którym będe wiedzial jakie części dokładnie zakupić.
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam. ...

mikrofon -> kabel XLR -> przedwzmacniacz mikrofonowy -> kabel, prawdopodobnie TRS -> przetwornik analogowo-cyfrowy (karta muzyczna) -> kabel łączący kartę z komputerem -> komputer

lub

mikrofon -> kabel XLR -> przetwornik analogowo-cyfrowy z przedwzmacniaczem mikrofonowym (z zasilaniem phantom) -> kabel łączący kartę z komputerem -> komputer

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Re: Mikrofon MXL 770 i wszystko co potrzebne do podłączenia.

Post autor: Mariusz1333 » wtorek 24 lis 2009, 19:06

...Witam. Mam zamiar kupić mikrofon pojemnościowy MXL 770 .

Po pierwsze co poza mikrofonem musze kupić aby móc go podłączyć do komputera i rejestrować wokal.

Wystarczy 1 urządzenie adekwatne do ceny mikrofonu:

-alesis io|2 (program cubase le w wyposażeniu)

i

- 2 kable: xlr-xlr i usb (jak do dysku 3,5)

podłączasz je kablem xlr do mikrofonu a z drugiej strony kablem usb do komputera. To wszystko. Sklepu poszukaj sam {#śmiech} pełno ich. 

ODPOWIEDZ