Witam serdecznie. Koledzy szanowni, Wokalista chce mieć na wokalu pięknie wybrzmiewający, przestrzenny "ogon" Czy moglibyście polecić, doradzić, dodam że chodzi mi o procesory wirtualne. Może ktoś zechce podzielić się swoimi doświadczeniami.
Wybrzmiewający, przestrzenny efekt na wokal
Re: Wybrzmiewający, przestrzenny efekt na wokal
Wtyki Waves dają rade....
Pozdrawiam.
...
Wtyki Waves dają rade....
Pozdrawiam.
...
Rabat 35%. Może faktycznie warto by zainwestować... Miałeś zapewne na myśli r-verb.
Dzięki kolego.
Rabat 35%. Może faktycznie warto by zainwestować...
"...na wszystkie wtyczki oraz uaktualnienia w formacie TDM" czyli tylko na dużego ProTools'a
CSR firmy IK Multimedia. Dla mnie Wavesy brzmią słabo przy tym.
A co sądzicie o waves IR-1 wraz z impuslasmi??
...
A co sądzicie o waves IR-1 wraz z impuslasmi??...
Reverby impulsowe przynajmniej jak dla mnie bardziej nadają się do postprodukcji niż używać ich podczas "normalnego" mixowania. Prawda że można osiągnąć miażdzące efekty tylko po co to ? skoro i tak radio czy tv ich nie odda a dla "przeciętnego słuchacza/oglądacza" efekt może okazać się nawet "niefajny" ?
Zależy jeszcze czy ten "wokalista" sam wie co ma na myśli , bardzo ładnie brzmiacy i "przestrzenny" ogonek można uzyskać nawet na standardowych reverbach dołączanych do wszystkich DAW-ów , Pobawić się separacją stereo , opóźnieniami itp. No ale to tylko moja rada , dla mnie zabawa tymi wszystkimi "cudeńkami" dla uzyskania tylko jednego "wymarzonego" efektu to strata kasy a przede wszystkim czasu.
No chyba że rozmiawiamy o myzyce do gier czy "drozszych" filmów :P