AKAI MPC 2000xl - problem z mod wheel

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
chaier
AKAI MPC 2000xl - problem z mod wheel

Post autor: chaier » poniedziałek 16 lis 2009, 13:18

Witam, mam problem z moim mod wheelem. Dorwalem z UK 2000xl, przyszla..ucieszony rozpakowalem, podlaczam i niestety okazalo sie z cos z mod wheelem jest nie tak. Mianowicie robiac 360 obrot mpc rejestruje jakby mod wheel obrocil sie tylko o kilka stopni, tak ze krecac 360 stopni zmienie glosnosc tylko o kilka oczek, a nie kilkadziesiat. Tak jakby tylko kawalek obrotu mod wheela załapywał, reszta nie. Robiac obrót znów zaczyna łapać. Nie wiecie jak to mozna naprawic? Dzis ide do elektryka jakiegos co audio sie zajmuje, ale watpie zeby cos zdzialal, prosze o pomoc :(

Pine

Re: AKAI MPC 2000xl - problem z mod wheel

Post autor: Pine » poniedziałek 16 lis 2009, 14:35

...
Witam, mam problem z moim mod wheelem. Dorwalem z UK 2000xl, przyszla..ucieszony rozpakowalem, podlaczam i niestety okazalo sie z cos z mod wheelem jest nie tak. Mianowicie robiac 360 obrot mpc rejestruje jakby mod wheel obrocil sie tylko o kilka stopni, tak ze krecac 360 stopni zmienie glosnosc tylko o kilka oczek, a nie kilkadziesiat. Tak jakby tylko kawalek obrotu mod wheela załapywał, reszta nie. Robiac obrót znów zaczyna łapać. Nie wiecie jak to mozna naprawic? Dzis ide do elektryka jakiegos co audio sie zajmuje, ale watpie zeby cos zdzialal, prosze o pomoc :(...

Nie wiem jak wielka ta róznica a jak kręcisz szybko to zmiany są większe ?

Tak to powinno działać

Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.

chaier

Post autor: chaier » poniedziałek 16 lis 2009, 15:51

...
...
Witam, mam problem z moim mod wheelem. Dorwalem z UK 2000xl, przyszla..ucieszony rozpakowalem, podlaczam i niestety okazalo sie z cos z mod wheelem jest nie tak. Mianowicie robiac 360 obrot mpc rejestruje jakby mod wheel obrocil sie tylko o kilka stopni, tak ze krecac 360 stopni zmienie glosnosc tylko o kilka oczek, a nie kilkadziesiat. Tak jakby tylko kawalek obrotu mod wheela załapywał, reszta nie. Robiac obrót znów zaczyna łapać. Nie wiecie jak to mozna naprawic? Dzis ide do elektryka jakiegos co audio sie zajmuje, ale watpie zeby cos zdzialal, prosze o pomoc :(...

Tak to powinno działać ...

nie nie, poprostu jakby to wytlumaczyc hmm...tak na chlopski rozum hehe ;) - krece mod wheelem działa działa nie działa nie działa nie działa działa działa i tak w kółko ;) a powinien działac cały czas

Pine

Post autor: Pine » wtorek 17 lis 2009, 14:30

...
...
...

Tak to powinno działać ...

nie nie, poprostu jakby to wytlumaczyc hmm...tak na chlopski rozum hehe ;) - krece mod wheelem działa działa nie działa nie działa nie działa działa działa i tak w kółko ;) a powinien działac cały czas
...

Próbowałbym jakos rozkręcic akai i starać sie może potraktować go jakimś spirytusem aby przeczyścić. Ale to twoja decyzja.

Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.

ODPOWIEDZ