Hurtowe "zakwaszanie" sampli, do formatu ACID

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
FIRE
Hurtowe "zakwaszanie" sampli, do formatu ACID

Post autor: FIRE » piątek 13 lis 2009, 21:37

Witam.

Mam nadzieję, że znajdzie sie ktoś, kto będzie mógł mi pomóc. Od ponad tygodnia poszukuję sposobu, na "hurtowe zakwaszenie" sampli  do formatu wave Acid - chodzi o zapętlenie loopów, bitów itp., wszystkich razem. Wiem że jest taki programik Acidizer, lecz przeszukałem gdzie sie tylko dało by go zakupić i nigdzie nie ma go w ofercie w żadnym sklepie na naszym globie, a są jedynie wersje trial - w dzisiejszych czasach to dosyć sporadyczny przypadek, żeby nie było można kupić programu, ale cóż... Może znacie jakieś inne narzędzia tego typu. Jeśli tak, to poproszę o namiary na sklepy. Jeśli nie, to może istnieją jeszcze jakieś inne sposoby.

Awatar użytkownika
gft.

Re: Hurtowe "zakwaszanie" sampli, do formatu ACID

Post autor: gft. » piątek 13 lis 2009, 22:07

...
Witam.

Mam nadzieję, że znajdzie sie ktoś, kto będzie mógł mi pomóc. Od ponad tygodnia poszukuję sposobu, na "hurtowe zakwaszenie" sampli  do formatu wave Acid - chodzi o zapętlenie loopów, bitów itp., wszystkich razem. Wiem że jest taki programik Acidizer, lecz przeszukałem gdzie sie tylko dało by go zakupić i nigdzie nie ma go w ofercie w żadnym sklepie na naszym globie, a są jedynie wersje trial - w dzisiejszych czasach to dosyć sporadyczny przypadek, żeby nie było można kupić programu, ale cóż... Może znacie jakieś inne narzędzia tego typu. Jeśli tak, to poproszę o namiary na sklepy. Jeśli nie, to może istnieją jeszcze jakieś inne sposoby....

Ja używam do multi operacji na samplach w różnych formatach Extreme Sample Converter, nie wiem czy wykona pożądaną operację, bo nie używam Acida, ale spróbuj.

[addsig]

FIRE

Post autor: FIRE » piątek 13 lis 2009, 23:34

Ja używam do multi operacji na samplach w różnych formatach Extreme Sample Converter, nie wiem czy wykona pożądaną operację, bo nie używam Acida, ale spróbuj.

...

Z tego co orientowalem sie na stronie ESC, to właśnie formatu ACID jest brak w tym programie.

WBH-2006

Post autor: WBH-2006 » piątek 13 lis 2009, 23:48

W Sound Forge jak sie bawilem demkiem, to byly takie rozne acidizedowe opcje eksportu, potestuj. A podepne sie z pytaniem, bo za cholere nie wiem, rzecz niby prosta - jak zrobic convert to mono w Sound Forge albo Audacity, bo nie wiem czemu, ale 1 plik z wokalami zrobil mi sie w stereo, ze jest tylko prawy kanal z sygnalem, a na lewym cisza, wiec chce to przywrocic do mono w formie wyjsciowej bez utraty glosnosci itd., w Cool Edit nie bylo zadnego problemu... no nieee mogeee z tyyym!

Awatar użytkownika
gft.

Post autor: gft. » niedziela 15 lis 2009, 20:33

...
W Sound Forge jak sie bawilem demkiem, to byly takie rozne acidizedowe opcje eksportu, potestuj. A podepne sie z pytaniem, bo za cholere nie wiem, rzecz niby prosta - jak zrobic convert to mono w Sound Forge albo Audacity, bo nie wiem czemu, ale 1 plik z wokalami zrobil mi sie w stereo, ze jest tylko prawy kanal z sygnalem, a na lewym cisza, wiec chce to przywrocic do mono w formie wyjsciowej bez utraty glosnosci itd., w Cool Edit nie bylo zadnego problemu... no nieee mogeee z tyyym!...

A nie używasz czasem jakiś wtyczek np. PSP ? miałem kiedyś takiego bubla, że mi wyłączał jeden z kanałów po zapisaniu projektu, a z reguły robię w kolejności zapis>export

WBH-2006

Post autor: WBH-2006 » niedziela 15 lis 2009, 22:42

Uzywam, ale to chyba przy zrzucie z BOSS'a sie cos zamotac musialo, no niewazne juz, bo poradzilem sobie zapisujac w mono i pozniej znormalizowalem do zera - jest spoko, ale dziwie sie, ze nie znalazlem prostej opcji "convert to mono"...? Wracajac do watku odnosnie acidowych tagow do sampli, jest wlasnie w Sound Forge'u fajne menu od tego, sam bede musial obczaic jak dziala. :)

ODPOWIEDZ