P.S.: Fakt, to było proste ... ale często najprostrze rzeczy czlowiek przeoczy

Nie ma za co! po prostu kocham ten sprzęt. Jest wiele dróg by osiągnąć cel... wybieraj te bez zakretów
pozdrawiam!

Witam!
Mam dylemacik i wielką nadzieje, że pomożecie rozwiać wątpliwości.. Dylemat dotyczy wyboru pomiędzy dwoma instrumentami: Triton Extreme czy M3? Po pierwsze: w szczególności interesują mnie brzmienia elektroniczne bo moje plany muzyczne idą w tym kierunku. Po drugie chciałbym mieć duży wchlarz wyboru brzmień (oprócz tego co sam wykręcę). Extreme to ok 3000 propozycji na pokładzie, a jak wygląda oferta M3 w tym temacie? Czy nowy soft=więcej brzmień? Po trzecie, czy cena 12 000 zł. za nie używanego Extreme 88 wyprodukowanego w 2006r. to dużo? Po czwarte, który instrument ma więcej możliwości edycyjnych, który bardziej przekonuje brzmieniem? Czy róznica jest ogromna czy nieduża? Jak wypada porównanie klawiatur w wersjach 7 i 8? Jakie są plusy i minusy jednego i drugiego? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
Po trzecie, czy cena 12 000 zł. za nie używanego Extreme 88 wyprodukowanego w 2006r. to dużo?
Wydaje mi się że to jednak sporo. Tyle wynosi sugerowana cena detaliczna nowego M3-88 w Polsce (czyli na pewno można kupić taniej).
Podejrzewam, że są ludzie wyżej ceniący Tritona od M3, ale to mimo wszystko instrument starszy, pewnie bez żadnej gwarancji (co to znaczy nieużywany? leżał w pudełku 3 lata??), więc mając 12000 PLN jednak kupiłbym M3.
witam
ja mam takie pytanko z innej beczki. mam do zagrania koncert za granicą i organizator zapewnił mi M3 73 (takiego jak mam tu w PL) i jak mam zgrane swoje brzmniena/samle/PGM`y na pendrive to bez problemu odpale je na innym(programy, combi i włozone w nie sample)?
nie mam gdzie tego sprawdzić bo w Opolu w wiadomym sklepie muzycznym nie ma M3 a znajomi też nie mają...
pytanie może i głupawe ale muszę wiedzieć na 100% żeby nie było wtopy później.
pozdrwaim
moim zdaniem powinieneś zgrać na pena swoje projekty i wszystkie sample a do tego zrobić backup ustawień własnego Korga - wgrywasz do udostępnionego instrumentu i masz z głowy :)
Dokładnie... łącznie z programami aby nie było numeru że ma poprzestawiane.
Można też zabrać sam moduł :)
Słuszna, a zarazem genialna uwaga - zabranie własnego modułu! W końcu trzeba korzystać ze wszystkich dobrodziejstw Korga.
...
Słuszna, a zarazem genialna uwaga - zabranie własnego modułu! W końcu trzeba korzystać ze wszystkich dobrodziejstw Korga.
...
ostatnio za ocean brałem moduł właśnie ale teraz jakoś nie chcę nic brać aby mieć więcej miejsca na zakupy (a , że nie mam do niego case`a to już totalnie odpada, po ostatim razie nie mam suwaka od value...)
jakoś to ogarnę , gdzieś na śląsku widziałm m3 (chyba w rock&roll`u) i na bank u ostrowskiegto we wro... muszę obczaić ale dzięki za odzew