Witam.
Jakiś czas temu przesiadłem się na Reapera. Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego programu ale obecnie realizuję projekt gdzie podkładam dźwięk pod video. Problem
polega na tym iż Reaper bardzo często podczas odtwarzania gubi synchronizację audio z video. Mimo iż video jest zakodowane w mpeg 1 na dodatek w niskiej rozdzielczości więc odpada tutaj problem zbyt "ciężkiego" do odtworzenia pliku video, to Reaper przy którejś pętli (np. podczas nagrywania w pętli postsynchronów) odtwarza obraz z innego miejsca i dźwięk z innego. Dopiero zatrzymanie odtwarzania, powrót do początku pliku video, ponowne odpalenie i przejście do wybranego fragmentu przywraca synchronizację a i to nie zawsze. Jest to strasznie frustrujące i średnią mam minę jak przychodzą aktorzy zaczynamy pracę i co chwila muszę ich zatrzymywać i przywracać Reapera do pionu. Wcześniej robiłem takie rzeczy w Sony Vegas ale nie chcę pracować na pirackim oprogramowaniu. Reapera kupiłem i chciałbym w jakiś sposób zmusić go do lepszej współpracy z video. Czy ktoś miał podobny problem? Jest jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam.
Reaper i video
www.blaviken.com