Goliath

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Pietro
Re: Goliath

Post autor: Pietro » środa 21 paź 2009, 14:35

W tej chwili jest promocja. Do końca października jeśli wybierzesz 3 produkty, zapłacisz za nie 50%:

http://www.soundsonline-europe.com/product.php?productid=EW-191

Nie wykluczone, że na święta znowu będzie jakaś hiperpromocja. Może jednak tak być, że zejdą z ceny ale z tych największych pakietów. A może dadzą wszystko za połowę ceny, nigdy nie wiadomo. Oni są znani z tych promocji - jedną skończą, drugą zaczną. Raz jest dwa w cenie jednego, raz trzy za pół ceny, raz cały pakiet za pół ceny, raz... itd ;).

Co do Reapera zapraszam na forum:

http://www.soundsonline-forums.com/ 

Popytaj, na pewno ktoś odpowie. Z mojej strony mogę podpytać ludzi od QA, bo jestem stałym beta testerem EW, z tym, że po paru latach testowania, wiem jak to u nich z rozwiązywaniem problemów jest - raczej powoli. Czasem nawet dłużej niż rok powoli.

- Piotr 

Wronek

Post autor: Wronek » środa 21 paź 2009, 15:11

...
A tak ogólnie to masz na myśli zastosowania w studiu czy na scenie?...

Raczej w w studiu, może sporadycznie scena.

Wronek

Post autor: Wronek » środa 21 paź 2009, 15:18

Pietro, czy wspomniane promocje mają zastosowanie u polskiego dystrybutora EW?

Pietro

Post autor: Pietro » środa 21 paź 2009, 16:00

...
Pietro, czy wspomniane promocje mają zastosowanie u polskiego dystrybutora EW?
...

Nie, między innymi dlatego (oraz ze względu na ceny) u polskiego dystrybutora nie kupuję.

Polecam Bestservice, który ma układ z EastWest:

http://www.bestservice.de/detail1.asp/east_west/rocktober_special/en

(przesyłka kurierem w 2-3 dni gratis)

lub Soundsonline-Europe, czyli oficjalny sklep EastWest na Europę.

W obu przypadkach zapłata kartą kredytową lub debetową przedpłatową. Nadaje się naprzykład najzwyklejsza karta do konta Inteligo czy mBank. Na Soundsonline można też płacić przez PayPal. Robię to od dwóch lat i już do kupowania instrumentów przez polskiego dystrybutora nie wrócę. Potwornie zdzierają.

Zobaczmy chociażby samego Goliatha - Audiofactory 1750zł+przesyłka. Bestservice - 365Euro z VAT (x4.29 - dzisiejszy kurs sprzedaży wychodzi 1566zł), przesyłka gratis. Nie mówię już o promocjach czy zniżkach o jakie można się dogadać ani odliczeniu VAT europejskiego na firmę.

Ostatnio w BestService kupowałem ProjectSAM TrueStrike 1. Zapłaciłem (bez VAT) 1050zł. W Audiofactory - 1750zł+przesyłka.

- Piotr 

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 21 paź 2009, 17:28

Zobaczmy chociażby samego Goliatha - Audiofactory 1750zł+przesyłka. Bestservice - 365Euro z VAT (x4.29 - dzisiejszy kurs sprzedaży wychodzi 1566zł), przesyłka gratis. Nie mówię już o promocjach czy zniżkach o jakie można się dogadać ani odliczeniu VAT europejskiego na firmę.

Ostatnio w BestService kupowałem ProjectSAM TrueStrike 1. Zapłaciłem (bez VAT) 1050zł. W Audiofactory - 1750zł+przesyłka.

- Piotr ...

I to jest smutne, Piotruś, zwłaszcza gdy porówna się relacje zarobkowe tam i tu.

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Blaviken

Post autor: Blaviken » środa 21 paź 2009, 23:40

I to jest smutne, Piotruś, zwłaszcza gdy porówna się relacje zarobkowe tam i tu.
Smutne jest także porównanie cen w dolarach i euro. Ostatnio kupiłem Komplete 6 a dokładnie kupił mój kolega z USA. Dałem 549$ co po dzisiejszym kursie
(2,77) daje 1521 PLN plus 10$ wysyłka Polamerem. Jakbym płacił w euro (bo NI nie pozwala płacić ludziom z Polski i większości krajów europejskich w dolarach) to było by
2071 PLN...
www.blaviken.com

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 21 paź 2009, 23:58

...I to jest smutne, Piotruś, zwłaszcza gdy porówna się relacje zarobkowe tam i tu.
Smutne jest także porównanie cen w dolarach i euro. Ostatnio kupiłem Komplete 6 a dokładnie kupił mój kolega z USA. Dałem 549$ co po dzisiejszym kursie
(2,77) daje 1521 PLN plus 10$ wysyłka Polamerem. Jakbym płacił w euro (bo NI nie pozwala płacić ludziom z Polski i większości krajów europejskich w dolarach) to było by
2071 PLN......

Hmmmm, to będę musiał zobaczyć po ile będą mieli Total Workstation 2.

Wronek, Tobie też proponuję przyjżeć się temu zestawowi. Ja także się do niego przymierzam i czytałem bardzo pozytywne opinie o tych produktach:). Ja podsówam tylko propozycję, bo nie testowałem jeszcze tych programów.

Pozdro

Początkujący muzyk.

Wronek

Post autor: Wronek » czwartek 22 paź 2009, 23:18

Hmmmm, to będę musiał zobaczyć po ile będą mieli Total Workstation 2.

Wronek, Tobie też proponuję przyjżeć się temu zestawowi. Ja także się do niego przymierzam i czytałem bardzo pozytywne opinie o tych produktach:). Ja podsówam tylko propozycję, bo nie testowałem jeszcze tych programów.

Pozdro
...

Dzięki za wskazówkę. Właśnie słucham demek W2 i muszę powiedzieć, że podoba mi się bardzo. Niezły zestaw. Jakoś ciągle nie mogę polubić Kontakta, za to ST zaczyna mi sie podobać. Czy jest jeszcze SampleTank free? Trzeba by go trochę potestować...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 22 paź 2009, 23:53

Dzięki za wskazówkę. Właśnie słucham demek W2 i muszę powiedzieć, że podoba mi się bardzo. Niezły zestaw. Jakoś ciągle nie mogę polubić Kontakta, za to ST zaczyna mi sie podobać. Czy jest jeszcze SampleTank free? Trzeba by go trochę potestować......

Nom, jest na stronie producenta pod tym linkiem:

http://www.ikmultimedia.com/sampletank/download/

Dzwoniłem do sklepu Audio Factory, oni też mogą wysłać trochę próbek brzmieniowych na maila.

Mi też się bardzo podoba ten zestawik, a zwłaszcza jak odsłuchałem jeszcze próbki brzmieniowe Sample Mooga :), ze strony producenta.

Pozdro

Początkujący muzyk.

Wronek

Post autor: Wronek » piątek 23 paź 2009, 13:32

No a jak w samym SapleTanku z pokładowymi efektami? Pytam o jakość i procesożerność. No, jeżeli jakość jest taka sama jak ichniejszy CSR, to nie mam więcej pytańLaughing A cały Workstation2 to w przypadku każdego instrumentu właściwie Sampletank+okreslone biblioteki?

ODPOWIEDZ