Korg TR a Korg M50

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mjuzik
Korg TR a Korg M50

Post autor: mjuzik » sobota 17 paź 2009, 16:57

Witam, poproszę znawców tematu o doradzenie w który instrument lepiej zainwestować. TR jest tańszy, miałem go pod palcami, brzmienia świetne, możliwość rozbudowy o sampler. M50 jest droższy, nie ma możliwości rozbudowy o sampler, niestety nie wiem jak wygląda moduł brzmieniowy w porównaniu z TR. Czy M50 to zdecydowanie więcej możliwości i brzmień? Czy warto dopłacać?

Kompozytor, aranżer, pianista.

Awatar użytkownika
Karsen

Re: Korg TR a Korg M50

Post autor: Karsen » sobota 17 paź 2009, 18:21

M50 to kolejne pokolenie Korga oparte na doświadczeniu M3. Ponad rok temu poszukiwania instrumentu rozpocząłem od modelu TR ale finalnym zakupem był M3. Gdyby nie dobra cena M-trójki kupiłbym M50 88, dlatego mój wybór to instrument nowszy pod względem technicznym i brzmieniowym, czyli seria M. A jeżeli potrzebujesz samplera to model M3. Dlatego "dozbieraj" kasę na M50 i ciesz się dobrym instrumentem :)

Venom

Post autor: Venom » sobota 17 paź 2009, 19:27

Witam, poproszę znawców tematu o doradzenie w który instrument lepiej zainwestować. TR jest tańszy, miałem go pod palcami, brzmienia świetne, możliwość rozbudowy o sampler. M50 jest droższy, nie ma możliwości rozbudowy o sampler, niestety nie wiem jak wygląda moduł brzmieniowy w porównaniu z TR. Czy M50 to zdecydowanie więcej możliwości i brzmień? Czy warto dopłacać?

Ja bym polecil korga tritona studio albo extreme. Moim zdaniem sa to lepsze klawisze od TR i M50.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 17 paź 2009, 20:12

...Witam, poproszę znawców tematu o doradzenie w który instrument lepiej zainwestować. TR jest tańszy, miałem go pod palcami, brzmienia świetne, możliwość rozbudowy o sampler. M50 jest droższy, nie ma możliwości rozbudowy o sampler, niestety nie wiem jak wygląda moduł brzmieniowy w porównaniu z TR. Czy M50 to zdecydowanie więcej możliwości i brzmień? Czy warto dopłacać?

Ja bym polecil korga tritona studio albo extreme. Moim zdaniem sa to lepsze klawisze od TR i M50....

Dołuż do M3, a jak wersja z klawią za droga to sam moduł i jakiś kontroler ;)

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

mjuzik

Post autor: mjuzik » niedziela 18 paź 2009, 00:31

M3 jest świetny ale jak na razie zbyt drogi dla mnie, natomiast dziś TR mnie zaskoczył bardzo pozytywnie, testowałem go dziś dość długo i jestem pod wrażeniem. Pytanie: czy oprócz samplera można go jeszcze "dopalić" rozszerzeniami? Jak można powiększyć jego pamięć?

mjuzik

Post autor: mjuzik » poniedziałek 19 paź 2009, 01:03

A jak się ma do tych modeli Triton w wersji rackowej? Wiem, że ma już trochę lat ale mam klawiaturkę sterującą i może to jest wyjście?

ODPOWIEDZ