ESI U46 SE + MXL 770 - mikrofon nie nagrywa

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
youcantstopme17
ESI U46 SE + MXL 770 - mikrofon nie nagrywa

Post autor: youcantstopme17 » czwartek 08 paź 2009, 17:18

Jest to mój pierwszy sprzęt do rejestracji dźwięku więc postanowiłem zwrócić się do specjalistów :)

Otuż posiadam interfejs USB ESI U46 SE.. próbowałem nagrywać nim keyboard, gitare, mikrofon dynamiczny i wszystko działało jak należy. Sprawiłem sobie mikron pojemnościowy MXL 770 i nie potrafię tego zestawu uruchomić. Zauważyłem dziwne zachowanie napięcia phantom... otuż jeśli użyje kabla xlr -> jack mono na wyjściu xlr mam 39 V i mikrofon nie działa. Czy takie odstępstwo od wymaganych 48 V sprawia że mikrofon nie ruszy? No jak w programie obsługującym zrobię maxymalne wzmocnienie słychać jakieś ledwo słyszalne dźwięki zmiksowane z szumami. Natomiast jeśli użyłem samego wtyku jack stereo było na nim 45 V więc myślę że mikrofon już by ruszył... I teraz zamierzam wykonać kabel xlr -> jack stereo. Czy takim kablem można nagrywać pojemnościówke? Dobrze kombinuje?

ODPOWIEDZ