Kompresor a distressor
Re: Kompresor a distressor
...Ostatnio ten drugi robi małą furorę w studiach na całym świecie.
Raczej nie ostatnio, bo to nie jest aż takie nowe urządzenie :)
Może ktoś kto miał z nim doczynienia wyjaśni czym sie różni od kompresora i jaki sa plusy i minusy jego stosowania. Gdzie sie sprawdza a gdzie nie?...
To jest zaawansowany procesor dynamiki i nie tylko, więc porównywanie go z kompresorem w ogólnym pojęciu jest nietrafione. Distressor umie dużo więcej, a ogólnie mówiąc, jest to narzędzie mogące mocno skompresować sygnał i nasycić go zniekształceniami bez specjalnej degradacji (przekompresowanie itp.). Nadaje się do różnych źródeł z wokalem włącznie.
...
...Ostatnio ten drugi robi małą furorę w studiach na całym świecie.
Raczej nie ostatnio, bo to nie jest aż takie nowe urządzenie :)
Może ktoś kto miał z nim doczynienia wyjaśni czym sie różni od kompresora i jaki sa plusy i minusy jego stosowania. Gdzie sie sprawdza a gdzie nie?...
To jest zaawansowany procesor dynamiki i nie tylko, więc porównywanie go z kompresorem w ogólnym pojęciu jest nietrafione. Distressor umie dużo więcej, a ogólnie mówiąc, jest to narzędzie mogące mocno skompresować sygnał i nasycić go zniekształceniami bez specjalnej degradacji (przekompresowanie itp.). Nadaje się do różnych źródeł z wokalem włącznie....
Ok, dzieki, a w jakich przypadkach jego działanie jest pożadane?
Nie mam klocka ale wersje na uad-2
Piekna sprawa.Polecam
...
Piekna sprawa.Polecam...
a gdzie w UAD-2 jest distressor ?
[addsig]
...
...
Piekna sprawa.Polecam...
a gdzie w UAD-2 jest distressor ?
...
No dokladnie. Przeciez Uad 2 ma emulacje Fatso a nie Distressora. A to dwa rozne urzadzenia.