Pogłos hardware
Re: Pogłos hardware
...Szukam dobrego procesora sprzętowego do studia kwota okolice 3tyś. Co byście polecili?
Używany Lexicon PCM90/91
P.S. Lexicon szykuje niespodziankę. Niedługo będzie coś więcej wiadomo.
Myślałem tez o czyms z portem USB ale z "normalnych" cenowo mamy Lexicona seria MX 200/3000/400 czy TC Electronic 350. Ale mam wrażenie że brzmienie będzie bardzo zblizone do tego uzyskiwanego z pluginów.
Jest to jak dla mnie rozwiazanie optymalne, jesli brakuje kasy na klocki sprzetowe a wiadomo ze sa one drogie. brzmieniowo swiatnie, bardzo blisko do oryginalow. plusem napewno ilosc instancji jakie mozesz wrzucic na kanaly szczegolnie tych starszych wtyczek jak 1176, la2a, plate140 ( rowniez swietny reverb ), pultec pro itd. nowa generacja plugow ciagnie sporo mocy z karty ale to naprwade swietne wtyczki: emt ( ciezko mi porownac z oryginalem... haha ) no i oczywiscie zachwalany juz przezemnie FATSo JR/sr. Jak wyjde z lekkiego dolka finansowego to napewno dokupie przynajmniej karte DUO.
jak chcesz poczytac jakies recenzje wrzuc na googla, byla jedna ciekawa w Sound on Sound. pozdrawiam!
...
Myślałem tez o czyms z portem USB ale z "normalnych" cenowo mamy Lexicona seria MX 200/3000/400 czy TC Electronic 350. Ale mam wrażenie że brzmienie będzie bardzo zblizone do tego uzyskiwanego z pluginów.
Seria MX to nie jest sprzęt pro. Przykladowo wtyczka TC VSS jest (moim zdaniem) dużo lepsza od Lex MX. TC 350 podobnie.
...ja daje (po) glos na universal audio uad2 i dokupienie EMT.
Jako uzytkownik UAD1/2 osobiscie nie korzystam z jego poglosów. Aczkolwiek symulacja EMT140 jest faktycznie bardzo fajna. Zresztą dyskusja o tym była na forum już parę razy.
sdopeUNO - a jakbym Ci podesłał fragment mojego nagrania przepuściłbyś mi to przez te wtyczki i odesłał? Oczywiście jak masz czas ale takie sprawdzenie daje jakis obraz o sprzecie. Kto tym handluje w naszej mateczce Polsce? (chyba że taniej będzie za żelazną kurtyną ;)