TC Triple C stereo - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
pawel555
TC Triple C stereo - problem

Post autor: pawel555 » czwartek 24 wrz 2009, 21:31

Witam. Zakupiłem ostatnio kompresor tc triple c(używany na allegro) w wersji stereo. Mam problem - na wyjściu nie ma w ogóle  prawego kanału, tylko na obydwu wyjściach jest lewy mono. Wygląda tak jakby to była wersja mono. Funkcja sidechain jest wyłączona. Mam nadzieję, że nic nie jest uszkodzone. Może to coś innego w ustawieniach? Czy ktoś miał do czynienia z tym urządzeniem. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: TC Triple C stereo - problem

Post autor: JoachimK » czwartek 24 wrz 2009, 22:19

A co pisze na froncie? Single czy Stereo? Wejscia sa opisane jako Main In ora Sidechain/link, czy Lefi i Right?

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
pawel555

Post autor: pawel555 » piątek 25 wrz 2009, 10:48

Na froncie jest napisane stereo channel. Wejścia z tyłu są opisane left i right. Dodam, że przy połączeniu przez cyfrę jest ta sama sytuacja. Nie ma prawego kanału. A na wyjściu tylko sygnał z lewego po obu stronach.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 25 wrz 2009, 11:14

prawdopodobnie urządzenie ma trafiony procesor ( scalak odpowiedzialny za dystrybucje kanałów ) miałem taka sama sytuacje w TC -M2000 ( reverb ) urządzenie do wyrzucenia . Kupiłem ten sprzęt okazyjnie na Ebay w Niemczech , wiec nie było gwarancji, od początku była identyczna sytuacja .lewy kanał był z lewej i prawej strony na wyjściach analogowych jak i cyfrowych . Znam człowieka który naprawia instrumenty w warszawie po rozebraniu i dokładnym sprawdzeniu płyty głównej , okazało się ze naprawa przewyższa cenę zakupu .. M-2000 robi za doniczkę ....
Przykre ale prawdziwe ...
kontaktuj się z TC , gdyż tylko oni będą w stanie to naprawić

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » piątek 25 wrz 2009, 15:40

...prawdopodobnie urządzenie ma trafiony procesor ( scalak odpowiedzialny za dystrybucje kanałów )

najprawdopodobnie jest tak jak pisze Master, ale spróbuj jeszcze oddać go do "znachora". W Polsce sewis TC prowadzi Audiostacja, ale po przykrych doświadczeniach z ich serwisem lepiej ... podaj go dalej, najlepiej daleko poprzez e-bay :)

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
pawel555

Post autor: pawel555 » piątek 25 wrz 2009, 20:15

Dzięki za podpowiedź :)

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » niedziela 27 wrz 2009, 16:15

Z braku zaufania do "handlarzy" z Alledrogo gotów jestem stwierdzić, że prawy kanał jest wywalony i ktoś po prostu "przylutował" sygnał z gniazda lewego także do gniazda prawego. Jeśli sprzęt jest po gwarancji, polecam go delikatnie rozkręcić i zerknąć czy nie znajdują się gdzieś koło gniazd wyjściwoych jakieś dodatkowe przewody etc.

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » niedziela 27 wrz 2009, 16:18

Tylko serwis. W firmie mamy kilka takich urządzeń od nowości, zarówno w wersji single jak i stereo channel, i takiego objawu nie było nigdy. Serwis tc jst w audiostacji.

ODPOWIEDZ