NI Kore Player - darmowy VSTi

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ula
NI Kore Player - darmowy VSTi

Post autor: ula » środa 23 wrz 2009, 23:49

O KORE PLAYER - darmowy VST od NATIVE INSTRUMENTS

T U TA J
Pozdrawiam Ula :)

Pietro

Re: NI Kore Player - darmowy VSTi

Post autor: Pietro » czwartek 24 wrz 2009, 01:43

Hehe...

To "O" nie jest w nazwie, to tylko znaczek/logo Kore'a. Poza tym Kore Player jest dostępny za free od półtora roku ;).

Niemniej jednak, kto nie zna, temu polecam. Można też zakupić fajne soundpacki za nie jakieś astronomiczne pieniądze.

- Piotr

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » czwartek 24 wrz 2009, 09:39

ja się dowiedziałam stosunkowo niedawno ...
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » czwartek 24 wrz 2009, 10:18

Miła wiadomość, już zasysam. Zwłaszcza, że nie miałem jeszcze przyjemności obcować z systemem Kore. Jak się sprawdzi to pewnie zakupię dużego Kore'a. dzięki

pozdr

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 24 wrz 2009, 20:25

Czy ktoś może wie jak odinstalować banki dźwięków ? instaluje się łatwo ... odinstalować juz nie tak prosto , ale muszę przyznać ze jakość próbek bardzo dobra ,

Doomy

Post autor: Doomy » czwartek 24 wrz 2009, 22:45

Witam!

Swego czasu jakieś rok temu dawali także darmowy bank dźwięków. Plik nazywał się Compilation Vol. 1 Setup.exe Całkiem sporo fajnych brzmień. Ale teraz na stronie NI nie mogę tego znaleźć :(. Natomiast po zagooglowaniu wyskakuje jakaś strona, która się podszywa pod NI więc uważajcie i nie ściągajcie tego z innych źródeł. Może się wycofali z tej promocji i zostawili samego Kore Playera. Szkoda bo ta kompilacja jest super.

Pozdrawiam

Doomy

Post autor: Doomy » czwartek 24 wrz 2009, 23:01

PS. do wiadomości na górze. Jest także do pobrania darmowy kontakt player wraz z fabryczną biblioteką tutaj http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/kontakt-player/?page=777. Problem z darmowymi rzeczami od NI jest taki, że nie ma wsparcia technicznego do tych produktów, chyba, że ktoś zakupi dodatkową płatną bibliotekę.

Goddard

Post autor: Goddard » środa 15 gru 2010, 21:32

Zacznę od tego, że jak dla mnie KP to jeden z najlepszych darmowych softów jakie dotąd widziałem. Rewelacja. Kto jeszcze nie zassał ten trąba. Ale ma parę bugów.

Bywa, że niektóre barwy po ok. 20 minutach pracy nagle się mutują i trzeba odpalać projekt na nowo. To akurat banał, zgranie śladu do audio załatwia sprawę. Słowem - da się z tym żyć. Ale ostatnio odkryłem, że niektóre barwy (np. Haiku z Synth Pad) po odtworzeniu ścieżki midi z partią same ustawiają CutOff na 0. Nie pamiętam już, czy działo mi się to wcześniej, ale chyba nie. Wygląda to tak: ładuję barwę, puszczam 4 takty, daję stop, a jak chcę odtworzyć ponownie to słyszę, że CutOff już na 0. Na ścieżce nie ma oczywiście żadnych dodatkowych kontrolerów oprócz CC7. DAW to Sonar LE. Aha - w trybie standalone wsio gra. Ma ktoś podobny problem?...

pyza

Post autor: pyza » sobota 18 gru 2010, 12:24

Witam .....
Ja bardzo polecam bardzo stary i darmowy sampler phenome ze strony http://www.prodyon-virtual-gear.com/
również z darmową biblioteką brzmień.Choć już od dłuższego czasu jest na rynku to ja znalazłem go całkiem nie dawno. Polecam
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Goddard

Post autor: Goddard » niedziela 19 gru 2010, 16:51

Ja bardzo polecam bardzo stary i darmowy sampler phenome ze strony http://www.prodyon-virtual-gear.com/
również z darmową biblioteką brzmień.

Choć już od dłuższego czasu jest na rynku to ja znalazłem go całkiem nie dawno. Polecam... 

Sampler wprawdzie darmowy, ale za obie biblioteki brzmień (Factory B i Ambient Textures I) chcą kasy. Jest jakaś inna, bo nie widzę?

ODPOWIEDZ