Witam. Zakupiłem ostatnio kompresor tc triple c(używany na allegro) w wersji stereo. Mam problem - na wyjściu nie ma w ogóle prawego kanału, tylko na obydwu wyjściach jest lewy mono. Wygląda tak jakby to była wersja mono. Funkcja sidechain jest wyłączona. Mam nadzieję, że nic nie jest uszkodzone. Może to coś innego w ustawieniach? Czy ktoś miał do czynienia z tym urządzeniem. Proszę o pomoc.
TC Triple C stereo - problem
Re: TC Triple C stereo - problem
A co pisze na froncie? Single czy Stereo? Wejscia sa opisane jako Main In ora Sidechain/link, czy Lefi i Right?
Na froncie jest napisane stereo channel. Wejścia z tyłu są opisane left i right. Dodam, że przy połączeniu przez cyfrę jest ta sama sytuacja. Nie ma prawego kanału. A na wyjściu tylko sygnał z lewego po obu stronach.
Przykre ale prawdziwe ...
kontaktuj się z TC , gdyż tylko oni będą w stanie to naprawić
- morpheus70
...prawdopodobnie urządzenie ma trafiony procesor ( scalak odpowiedzialny za dystrybucje kanałów )
najprawdopodobnie jest tak jak pisze Master, ale spróbuj jeszcze oddać go do "znachora". W Polsce sewis TC prowadzi Audiostacja, ale po przykrych doświadczeniach z ich serwisem lepiej ... podaj go dalej, najlepiej daleko poprzez e-bay :)
Dzięki za podpowiedź :)
- AlfonsoRodeo
Z braku zaufania do "handlarzy" z Alledrogo gotów jestem stwierdzić, że prawy kanał jest wywalony i ktoś po prostu "przylutował" sygnał z gniazda lewego także do gniazda prawego. Jeśli sprzęt jest po gwarancji, polecam go delikatnie rozkręcić i zerknąć czy nie znajdują się gdzieś koło gniazd wyjściwoych jakieś dodatkowe przewody etc.
- AlfonsoRodeo
Tylko serwis. W firmie mamy kilka takich urządzeń od nowości, zarówno w wersji single jak i stereo channel, i takiego objawu nie było nigdy. Serwis tc jst w audiostacji.