...
A czy ktoś byłby w stanie porównać omnisphere do Absyntha? Chodzi mi o dark pads, scoring/evolving sounds, jakieś skrzypy – coś w ten deseń, czy w ogóle możemy jakoś je porównać? Bo od roku zastanawiam się nad Omnisphere, ale jakoś na podstawie YT nie mogę się przekonać, a dema z oczywistych względów firma nie oferuje.
Ewentualnie czy zna ktoś sklep w Polsce lub Niemczech w którym Omnisphere jest podłączony testowo? ...
kupowałem w audiofactory, gdzie jest stanowisko odsłuchowe i bardzo mili i pomocni ludzie - tak powinien wyglądać sklep z softem muzycznym.
mam Absyntha i Omni w którym się zakochałem w 5 minut po rozpakowaniu z pudełka i instalacji (czyli prawie po całej nocy :)))
jeżeli tylko masz kasę - kupuj. różnorodność biblioteki jest wspaniała. a do organicznych padów i evolving sounds jest po prostu świetny.
absynth wydaje mi się bardziej charakterystyczny (w sensie brzmienia), Omni - różnorodny.
poza tym pamiętaj, że w Omni jest wiele sampli które Spectrasonics wcześniej wydała w osobnych bibliotekach, oczywiście przetworzone dla Omni
ja czasem po prostu siadam i rozkoszuję się graniem, szukaniem. tak po prostu - dla siebie. to wspaniały instrument.
pozdrawiam
marcin