Kompresor do małego radia
Witam ..!
pracuje w tv kablowej.
Chcemy niedlugo zrobic male radio dla celow TV kablowej.
poszukujemy informacji na temat kompresorow sprzetowych z mozliwoscia sterowania sygnalem audio
(chodzi o to aby dzialal tak jak w innych radiach, czyli jak speaker zaczyna mowic to muzyka automatycznie scisza sie do okreslonego poziomu a jak przestaje to spowrotem sie zglasnia)
Chodzi dokladnie o ceny i modele...
Pozdraiwam!!!
adamjr@telkab.com.pl
pracuje w tv kablowej.
Chcemy niedlugo zrobic male radio dla celow TV kablowej.
poszukujemy informacji na temat kompresorow sprzetowych z mozliwoscia sterowania sygnalem audio
(chodzi o to aby dzialal tak jak w innych radiach, czyli jak speaker zaczyna mowic to muzyka automatycznie scisza sie do okreslonego poziomu a jak przestaje to spowrotem sie zglasnia)
Chodzi dokladnie o ceny i modele...
Pozdraiwam!!!
adamjr@telkab.com.pl
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Re: Kompresor do małego radia
A i jeszcze jedno.
Wiadomo musi byc stereofoniczny..
ale czy ta funkcja ktora umozliwia tro o czy pisalem to funkcja Sidechain???
Jezeli tak to czy wystar4czy taki prosty np
ALESIS NanoCompressor
http://www.sound.pl/prod/1276/33.htm
jeszcze raz pozdrawiam
Wiadomo musi byc stereofoniczny..
ale czy ta funkcja ktora umozliwia tro o czy pisalem to funkcja Sidechain???
Jezeli tak to czy wystar4czy taki prosty np
ALESIS NanoCompressor
http://www.sound.pl/prod/1276/33.htm
jeszcze raz pozdrawiam
TC Electronic DB MAX. profesjonalny Kompresor Specjalnie zaprojektowany do pracy w Radio , duza czesc Rozgłosni radiowych własnie korzysta z tego
http://www.tcelectronic.com/DBMax
http://www.tcelectronic.com/DBMax
...(chodzi o to aby dzialal tak jak w innych radiach, czyli jak speaker zaczyna mowic to muzyka automatycznie scisza sie do okreslonego poziomu a jak przestaje to spowrotem sie zglasnia)...
To się osiąga za pomocą funkcji "talk over" dostępnej w niektórych mikserach do zastosowań radiowych i instalacyjnych, (efekt jest zazwyczaj mizerny).
Kompresor w radiu służy do czegoś zupełnie innego:
1. Kontrola dynamiki toru mikrofonowego
2. Maksymalizacja poziomu przed podaniem go na nadajnik (tu w funkcji limitera).
Do czego tak naprawdę jest Wam potrzebny ten kompresor?
To się osiąga za pomocą funkcji "talk over" dostępnej w niektórych mikserach do zastosowań radiowych i instalacyjnych, (efekt jest zazwyczaj mizerny).
2. Maksymalizacja poziomu przed podaniem go na nadajnik (tu w funkcji limitera).
......(chodzi o to aby dzialal tak jak w innych radiach, czyli jak speaker zaczyna mowic to muzyka automatycznie scisza sie do okreslonego poziomu a jak przestaje to spowrotem sie zglasnia)...
...
Nie musisz mi tlumaczyc do czego sluzy kompresor. O tym doskonale wiem
a na kursach eis na ktorym bylem mowili ze mozna wykorzystac taki odpowiedni typ kompresora wlasnie do takich rzeczy.
a poniewz nie mam miksera typowego radiowego stad tez moje pytanie.
Pozdraiwam
...
Nie musisz mi tlumaczyc do czego sluzy kompresor. O tym doskonale wiem

a na kursach eis na ktorym bylem mowili ze mozna wykorzystac taki odpowiedni typ kompresora wlasnie do takich rzeczy.
a poniewz nie mam miksera typowego radiowego stad tez moje pytanie.
Pozdraiwam
Nie musisz mi tlumaczyc do czego sluzy kompresor. O tym doskonale wiem...
Oops. Sorry!
Ale jako żyje nie słyszałem o takim kompresorze.
Oops. Sorry!
Ale jako żyje nie słyszałem o takim kompresorze.
Tak jak Monter napisał to jest tzw. ducker. Kompresor musi mieć wejście sidechain na które podajesz sygnał z mikrofonu, który steruje kompresorem. Szczegóły znajdziesz w instrukcji takiego sprzętu.
Pozdrawiam,
Paweł
Tak jak Monter napisał to jest tzw. ducker. Kompresor musi mieć wejście sidechain na które podajesz sygnał z mikrofonu, który steruje kompresorem. Szczegóły znajdziesz w instrukcji takiego sprzętu.
Pozdrawiam,
Paweł
Tak jak Monter napisał to jest tzw. ducker. Kompresor musi mieć wejście sidechain na które podajesz sygnał z mikrofonu, który steruje kompresorem....
Co nie zmienia faktu, że brzmieć to bedzie żałośnie. Przecież zciągnąć hebel to żadna filozofia, a przynajmniej da się tego słuchać.
Co nie zmienia faktu, że brzmieć to bedzie żałośnie. Przecież zciągnąć hebel to żadna filozofia, a przynajmniej da się tego słuchać.
Orbit wczesniej pisał o DB MAX , ... TC electronic. ta maszyna ma wszystkie z funkci o ktorych piszecie ...... Oczywscie nie kosztuje 100 $ ,
Pozdrawiam Ula :)
ten hebel musi być
i musi być osobnik kompetentny do suwania tym heblem (najlepiej stolarz)
i musi być osobnik kompetentny do suwania tym heblem (najlepiej stolarz)